Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Február 21. 19:00, kedd | Helyi
Forrás: Kaposszekcsői Közösségi Ház

Estig tartott a farsangi délután a kaposszekcsői suliban

Estig tartott a farsangi délután a kaposszekcsői suliban

A szekcsői ovisok délelőtti farsangját az iskolásoké követte február 17-én. A hagyományok szerinti rendező osztály, a nyolcadikosok műsora, jelmezes felvonulás, tombola és estig tartó tánc volt a kínálat.

A farsang a rendező osztály műsorával kezdődött. Lányaik és fiaik egy-egy vidám táncot mutattak be. A fényre sötétedő kislány és édesapja párbeszédein jót derülhetett a közönség. A fiúk előadták Hófehérke és a hét törpe történetének modern változatát.

A műsor után következett a jelmezes felvonulás. A 7. osztály szilveszteri bulizóknak öltözött, a 6. osztály pedig a Madagaszkár című film állatait jelenítette meg. Az ötödikesek hagyományos disznóölésre kalauzolták el az érdeklődőket. A negyedik osztályosok a nyarat idézték fel jelmezeikkel, a harmadikosok pedig megmutatták: így néznek ki az iskola rabjai. A másodikosok arab csoport lettek, akik tevéikkel róják a sivatagot, de jó zenére táncolni is tudnak. Az elsősök egy lakodalmas menetet jelenítettek meg, néhány szülő még kuglófot és italt is kínált, mint az igazi lagziban. Csak négy kisgyerek vállalkozott arra, hogy egyénileg is jelmezbe bújjon. Első helyezést ért el Lichtenberger Zsuzsi, aki pávának öltözött. A csoportos díjat - egy tortát- a 6. osztály nyerte meg.

Amíg a mulatság tartott, zsákbamacskát és tombolát vehetett, aki szeretett volna nyerni. Az éhség és szomjúság csillapítására a 8. osztályos szülők által működtetett büfé gondoskodott. A tombolasorsoláson sok értékes ajándék került kisorsolásra. Persze, aki nem nyert semmit, az kicsit elszomorodott, de a vidám zene feledtetett minden bút. Este nyolc óráig rophatták a táncot az iskola tanulói.

Képgalériánkért kattintson a hírünk címsora alatti „kapcsolódó galéria” hivatkozásra vagy a lenti fotóra!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.