Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Március 08. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ezer forintért ölt meg egy 85 éves asszonyt

Ezer forintért ölt meg egy 85 éves asszonyt

Húsz év fegyházra ítélt a Tatabányai Törvényszék kedden egy román állampolgárt, aki egy lépcsőházban ezer forintot rabolt egy 85 éves asszonytól, majd amikor a nő segítségért kiáltott, késsel halálosan megsebesítette.

Az ítélet jogerős.

A bűncselekmény elkövetéskor 19 éves Fusteac Florin Sorin hajléktalanként élt Budapesten, majd 2014 márciusában vonattal Tatabányára utazott, hogy tömbházakba besurranva pénzhez jusson - ismertette az ügy előzményeit Élő András bíró.

Az elkövető a Komáromi út egyik lépcsőházában találkozott a hazafelé tartó idős asszonnyal és késsel fenyegetőzve pénzt kért tőle. A nő ezer forintot nyújtott át neki, de férfi a táskáját is meg akarta szerezni. Az áldozat segítségért kiáltott és próbált elmenekülni, erre a férfi négyszer hátba szúrta. Két szúrás verőeret ért, az áldozat életét azonnali orvosi segítséggel sem lehetett volna megmenteni.

A törvényszék az elkövetőt a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére aljas indokból elkövetett emberölés és rablás bűntette miatt húsz év fegyházra ítélte és tíz évre kitiltotta Magyarország területéről.

Az ítélet a kihirdetése után jogerőre emelkedett, azt az ügyész, az elkövető és védőügyvédje is tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.