Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2024. Augusztus 05. 10:07, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Fának csapódott egy autó Szakcs közelében

Fának csapódott egy autó Szakcs közelében

Augusztus 4-én vasárnap a délutáni órákban történt egy halálos kimenetelű baleset a 6507-es úton Szakcs térségében.

Egy 75 éves szakcsi férfi közlekedett Kocsola irányába, amikor egy jobbra ívelő kanyarban nem a megfelelő sebességgel haladt. Előbb áttért a bal oldali forgalmi sávba, majd visszasodródott a saját sávjába. A sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, letért az útról, és nekicsapódott egy fának.

Az autóban négyen utaztak. A jobb első ülésen ülő 31 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A kocsi két hátsó utasa, egy gyermek és egy 29 éves nő súlyosan megsérült. Az autó sofőrje könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A szonda nála igen magas értéket mutatott, ez azt jelenti, hogy ittasan ült a volán mögé.

A kocsiban utazók egyike sem használta a biztonsági övet. A 7 éves gyermeknek pedig nem volt a kocsiban biztonsági gyerekülés, és a biztonsági öve sem volt bekötve.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mekkora baleseti kockázatot vállal az, aki ittasan ül a volán mögé. Az egyik ilyen hétvégi balesetnek tragédia lett a vége. Az egyéni felelősségvállalás jegyében mindenkit kérünk, hogy a saját és a mások testi épsége érdekében NE VEZESSENEK ITTASAN, az utasok pedig NE ÜLJENEK olyan sofőr mögé, aki a vezetés megkezdése előtt alkoholos italt fogyasztott.

A biztonsági öveket pedig nem lehetőség, hanem kötelezettség mindenkinek bekapcsolni. Legyünk felelősségteljesek!

… hogy mindenki hazaérjen!

Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Címkék: baleset

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.