Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2023. Szeptember 25. 13:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum - A hónap műtárgya

Fekete István Múzeum - A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyaként Z. Soós István néhai kaposvári festőművész Fekete Istvánról készített gipsz szobrát választottuk.

Az író és a festőművész iskolatársak, voltak Kaposváron a Polgári és a Felsőkereskedelmi Iskolában is. Egy utcában laktak, minden nap együtt mentek iskolába, egy cserkészcsapatban tevékenykedtek és egy csapatban futballoztak. Barátságuk az író haláláig megmaradt.

A szobrot 1997-ben formálta meg, melyből összesen három készült. Pista bácsit személyesen is ismertem és látogatásaim alkalmával bármiről kérdeztem Fekete Istvánnal kapcsolatban, mindenre készségesen válaszolt. Többek között 1998-ban is meglátogattam. Ekkor ajándékozta nekem a szobrot, majd Göllének és Ajkának is átadott egy-egy példányt. 2002-ben 102 éves korában hunyt el.

Bodó Imre
múzeumalapító, helytörténész

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 20. 08:18, kedd | Helyi

IX. Pálinkaverseny Nakon

A naki Önkormányzat az idei évben is meghirdette a hagyományos pálinkamustrát a naki és a településhez kötődő gazdák számára.

2024. Február 19. 11:04, hétfő | Helyi

Lakossági tájékoztató kárt okozó vad elejtéséről

Dombóvár belterületén az önkormányzat szervezésében fegyvertartási engedéllyel és érvényes vadászjeggyel rendelkező személyek segítségével kárt okozó vad (róka) elejtése várható.

2024. Február 16. 14:35, péntek | Helyi

A kábítószer-ellenes kortárs képzések már mindhárom dombóvári középiskolában elérhetők

A Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum megtartotta rendes ülését február 15-én.

2024. Február 15. 13:14, csütörtök | Helyi

Közösségi teret hoznak létre Kocsolán és Gyulajon

Közösségi teret alakítanak ki a Tolna vármegyei Kocsolán és Gyulajon a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával.