Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Szeptember 21. 15:46, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata, Fotó: pexels.com

Felmérést végeznek a háztartások barnakőszén szükségletéről

Felmérést végeznek a háztartások barnakőszén szükségletéről

A Belügyminisztérium – az önkormányzatok bevonásával – felmérést végez a széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező lakosság körében a háztartások barnakőszén szükséglete vonatkozásában.

TÁJÉKOZTATÁS

A Belügyminisztérium közlése értelmében a kialakult gazdasági helyzetben a Kormány célja továbbra is az, hogy a lakosság téli fűtéséhez szükséges tüzelőanyag biztosítható legyen.

Ennek érdekében a Belügyminisztérium – az önkormányzatok bevonásával – felmérést végez a széntüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel rendelkező lakosság körében a háztartások barnakőszén szükséglete vonatkozásában.

Az igényfelmérés szempontjából lényeges, hogy:
„háztartás”: a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdése szerint az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége;

egy háztartásból csak egy személy élhet igénybejelentéssel, valamint

egy háztartás által bejelenthető maximális barnakőszén igény legfeljebb a következő fűtési szezonban várhatóan felhasznált tüzelőanyag mennyisége lehet.

Fentiek alapján kérjük az érintett lakosokat, hogy a barnakőszénre vonatkozó előzetes igényüket háztartásonként (a mennyiséget mázsában megjelölve) 2022. szeptember 30. napján 12 óráig szíveskedjenek jelezni az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

  • személyesen: Polgármesteri Hivatal (7200 Dombóvár, Szabadság u. 18.)
  • postai úton: Polgármesteri Hivatal (7200 Dombóvár, Szabadság u. 18.)
  • e-mail: igenyfelmeres@dombovar.hu

Az igénybejelentés az önkormányzat honlapján (www.dombovar.hu) elektronikusan is kitölthető.

Az igényfelmérés kizárólag a kormányzati döntés megalapozását szolgálja, azaz a háztartásonként leadott igények önmagukban nem keletkeztetnek fűtőanyag ellátásra való jogosultságot.

Együttműködésüket köszönjük!

Dombóvár Város Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!