Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. November 22. 07:36, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: police.hu

Filmbe illő: alagutat ástak a trezorhoz

Filmbe illő: alagutat ástak a trezorhoz

A pincerendszerben kifúrt, csaknem ötméteres alagúton keresztül rabolt ki három férfi egy ékszerboltot Nagykanizsa belvárosában – közölte a rendőrség hétfőn sajtótájékoztatón Zalaegerszegen.

A rablókat a járőr és a mellette gyakorló szolgálatot teljesítő próbajárőrök fogták el vasárnap éjszaka – mondta el Szukics Ferenc bűnügyi igazgató. A járőrök éjszaka figyeltek fel a parkoló felé haladó, földes ruházatot viselő, táskákat és szerszámokat cipelő férfiakra. A három férfi – miután észrevette a rendőröket – három irányba szaladt. A helyszínen két elkövetőt sikerült elfogni; csomagjaikból ékszerek és betörésre utaló szerszámok kerültek elő.

Farsang Boglárka, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság bűnügyi-felderítő osztályvezetője elmondta; a bűnügyi szolgálat a sáros cipőnyomok alapján jutott el egy zárt ajtóhoz, amely egy használaton kívüli pincehelyiséghez vezetett. A korábban ruhaüzletként működő pincehelyiségben másfél teherautónyi kő- és földtörmelék között gyöngysorokat, üres ékszerdobozokat találtak. A lejárattal szemben, a téglafalon ember nagyságú lyuk tátongott, a mögötte kiásott alagúton pedig eljutottak az ékszerbolt páncéltermének hátsó ajtajához.

A kitermelt föld mennyisége alapján valószínűleg legkésőbb pénteken nekiláttak az alagút ásásának. Csatlakozót vittek a vájathoz, a világításhoz, a vasrács, a betonfal kifúrásához elektromos vezetéket építettek ki.

A rendőrség arról is beszámolt, hogy az ékszerboltban riasztórendszer működött, a páncélterem megfelelt az előírásoknak. A riasztó az ajtó felőli irányt védte, mert senki nem számított arra, hogy a betonfalon keresztül hatolnak be az ékszerboltba.

A betörők csak a trezorrészig hatoltak be, valamennyi ékszer innen származott. A trezorból a becslések szerint ötvenmillió forintot meghaladó értékben ékszereket, valamint ötmillió forint készpénzt raboltak el.

A helyszínen elfogott két, 30-40 év körüli nagykanizsai férfit őrizetbe vették, harmadik társukat nagy erőkkel keresi a rendőrség. A büntetett előéletű férfiak már külföldön is elkövettek vagyon elleni bűncselekményeket, az egyik elkövető „családjában ez fiúról fiúra öröklődött” – fűzte hozzá Farsang Boglárka.

Címkék: rablás, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.