Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2011. November 24. 06:19, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

Forint: már nemzetbiztonsági kérdés

Forint: már nemzetbiztonsági kérdés

A Magyar Nemzet megtudta: a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet ülésén is kiemelt helyen szerepelt a forint elleni folyamatos, koncentrált támadás témája.

A lap értesülései szerint döntés született arról, hogy felderítik a támadássorozat okozóinak kilétét. A nemzetbiztonsági kabinet általában kéthetente tart ülést, aminek tagja Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Martonyi János külügyminiszter, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, valamint Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. A kabinet ülésére esetenként rendvédelmi és titkosszolgálati vezetők is meghívót kapnak.

Mint ismert, a forint árfolyama az utóbbi időszakban látványosan gyengülni kezdett mind az euróhoz, mind a svájci frankhoz képest. Igaz, októberben még 290 forint alatt mozgott az euró ára, de az múlt héten elérte a 317 forintos szintet – újabb történelmi csúcsot döntve.

Mivel a családok, a települések és az önkormányzatok nagy része devizában adósodott el, ezért hazánkat különösen érzékenyen érinti a forint gyengítése. Az államadóssággal kapcsolatban a helyzet ugyanez – írja a Magyar Nemzet.

Az állampapírpiacra kihatással van a forint árfolyama, amely lényegében az alapját képezi az ország finanszírozásának, ezáltal a csődkockázat is megnőhet egy jelentős gyengítéssel.

Címkék: árfolyam, forint

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 18:04, szombat | Belföld

TIM: minőségi vasúti hálózattal kell összekapcsolni Közép-Európát

A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei,

2022. Június 25. 16:01, szombat | Belföld

Elkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja

Gálakoncerttel kezdődött meg a Magyar Tavak Fesztiválja péntek este Kápolnásnyéken a Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon.

2022. Június 25. 15:01, szombat | Belföld

Az autósok 12,5 százaléka halogatja a lejárt műszaki meghosszabbítását

A Carnotie autókezelő platform adatai szerint a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alatt lejáró gépjármű forgalmi engedélyek meghoszabbítását az autótulajdonosok 12,5 százaléka halogatja.

2022. Június 25. 12:02, szombat | Belföld

Húszmillió forint kártérítés visszafizetésére kötelezett a bíróság egy elítéltet

Jogalap nélküli gazdagodás miatt a Debreceni Törvényszék - helybenhagyva a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét - pénteken jogerősen arra kötelezett egy elítéltet,