Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Szeptember 09. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Fórumot tartott a Dombóvári Vállalkozók Egyesülete

Fórumot tartott a Dombóvári Vállalkozók Egyesülete

Soha nem látott mennyiségű forrás érkezhet városunkba.

A Dombóvári Vállalkozók Egyesülete tartott fórumot a művelődési házban szeptember 7-én.

A helyi vállalkozókon kívül meghívást kaptak az intézmények és hivatalok vezetői is.
A megjelenteket Naszvadi Endre egyesületi elnök köszöntötte, az eseményen részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke.

Két aktuális témában kaptak tájékoztatást a vendégek: a KATA jogszabályi változásairól a Tolna Megyei Adó- és Vámhivatal munkatársa, Banitz István adott felvilágosítást, majd Pintér Szilárd polgármester, Naszvadi Balázs, a Tolna Megyei Önkormányzat Terület- és Vidékfejlesztési Osztály osztályvezetője és Vadász Krisztina, az MSB Fejlesztési Tanácsadó Zrt. vezető tanácsadója beszéltek a város fejlesztési terveiről. Többször is elhangzott, a következő hat évben eddig soha nem látott mennyiségű forrás érkezhet városunkba, megközelítőleg az előző ciklus duplája. Dombóvár kiemelt város kategóriába került Bonyhád, Paks és Szekszárd településekkel együtt, amely jelentős változást jelent többek között a források elosztásában is.

2022. július 29-én fogadta el a Dombóvári Képviselő-testület a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát, amely a következő hétéves ciklusra vonatkozóan az uniós források felhasználásának település szintű céljait határozzák meg. Az Európai Uniós támogatásoknak köszönhetően több mint 6 milliárd forintot fordíthat Dombóvár Város Önkormányzata útfelújításra, csapadékvíz-elvezető rendszer kialakítására és közösségi terek fejlesztésére, valamint intézmények energetikai korszerűsítésére.

A 2022. július 29-én a Dombóvári Képviselő-testület által elfogadott táblázat a fenntartható városfejlesztésről Dombóvár vonatkozásában (nagyításhoz kattintson a képre!):

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.