Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2024. Február 07. 09:44, szerda | Helyi

Gáz-riasztó pisztollyal akart rabolni Kocsolán egy dalmandi férfi - videó az elfogásról

Gáz-riasztó pisztollyal akart rabolni Kocsolán egy dalmandi férfi - videó az elfogásról

Az élelmiszerbolt bevételét követelte egy ismeretlen férfi Kocsolán, de nem jutott pénzhez.

Egy bolti alkalmazott tett bejelentést 2024. február 3-án délután, negyed 4 körül. Az eladó elmondta, egy ismeretlen férfi lépett az üzletbe, majd a kezében egy pisztolynak látszó tárggyal azt mondta, hogy kéri a bevételt. A hölgy határozott fellépésének és ellenállásának köszönhetően a rabló meggondolta magát, és távozott.

A helyszínre elsőként érkező dombóvári rendőrök, majd a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyesei a szemlével párhuzamosan széles körű adatgyűjtésbe kezdtek. A személyleírás alapján megállapították az ismeretlen kilétét, majd a felkutatására indultak. Még 12 óra sem telt el, amikor a 31 éves dalmandi férfi kezén kattant a bilincs.

Először tagadta, hogy bármilyen bűncselekményhez köze lenne, de kihallgatása során már beismerő vallomást tett. Tartózkodási helyén a nyomozók lefoglalták a rabláskor viselt ruházatát és azt a gáz-riasztó pisztolyt is, amivel kérését akarta nyomatékosítani.

A Tolna vármegyei zsaruk őrizetbe vették a férfit fegyveres rablás bűntett kísérlete miatt, és kezdeményezték letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 14:00, péntek | Helyi

Véradások Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 08:49, péntek | Helyi

Borverseny Gyulajon

Öt év kihagyás után az önkormányzat ismét megrendezte a gazdák borversenyét Gyulajon.

2024. Február 22. 16:28, csütörtök | Helyi

Idén két témában várja az alkotásokat a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 22. 09:05, csütörtök | Helyi

In memoriam dr. Dobszay Károly (1930- 2024)

A csikóstőttősi születésű Dr. Dobszay Károly 2024. február 1-jén 93 éves korában hunyt el Budapesten. 2024. február 15-én búcsúzott tőle családja és a Népi Írók Baráti Társaságának tagsága.