Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 10. 07:52, kedd | Belföld
Forrás: STOP/Vasárnap Reggel

Gerendai: "A nyugat-európaiak nem kívánkoznak rossz hírű országokba"

Gerendai:

A könnyűzenei év Thomas Andersszel kezdődött, ám igencsak hiányos a 2012-es koncertnaptár, egyelőre csak az első félévet lehet előre látni. A koncertszervezők a forint gyengesége miatt inkább a kínálatot csökkentik.

Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezető igazgatója a hetilapnak elmondta: miután kiadásaik jelentős része euróban történik, a jelenlegi árfolyam-alakulás mellett ez nagyban megnöveli a költségeiket.

- A Sziget esetében az a nagy szerencsénk, hogy ott igen jelentős az euró-bevételünk is, ami némi egyensúlyt hozhat. A VOLT-nál vagy a Balaton Soundnál már sajnos más a helyzet, ezekre a fesztiválokra főleg a hazai közönség vált jegyet - mondta Gerendai Károly, aki a megoldást nem a jegyárak további emelésében látja.

- Nem tudom, ez meddig tartható, remélem, a helyzet nem romlik, s mielőbb jön valamiféle visszarendeződés, és akkor nem kell hozzányúlni a forintos árakhoz.

Az ügyvezető igazgató szerint az ilyen euróárfolyam mellett sokkal nagyobb kockázat lesz elhozni a sztárokat, mert a hazai közönség fizetőképessége meglehetősen korlátozott, és nem bírja már a további jegyáremeléseket. Ezért inkább csökkentik majd a kínálatot.

Gerendai Károly kitért arra is, hogy ha Magyarország megítélése romlik, az hatással lehet az országba látogató fesztiválozók számára is.

- A nyugat-európaiak nem kívánkoznak rossz hírű országokba, erre jó példa Görögország és Egyiptom. Nem lenne jó, ha Magyarország is bekerülne ebbe a körbe. A Sziget közönségét remélhetőleg inkább a program minősége, semmint Magyarország belpolitikája érdekli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére