Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 03. 07:54, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Gulyás Gergely: bízunk abban, hogy a következő évek a magyar oktatás évei lesznek

Gulyás Gergely: bízunk abban, hogy a következő évek a magyar oktatás évei lesznek

Bízunk abban, hogy a következő évek a magyar oktatás évei lesznek, amihez szükség van iskolafejlesztésre, a pedagógusbérek emelésére és arra, hogy legyenek diákok

- mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton, a Pest vármegyei Maglódon.

Gulyás Gergely a Vermesy Péter Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új tagépületének átadásán elmondta, hogy az 5,5 milliárd forintos kormányzati beruházásból megvalósult iskola 440 négyzetméteres épületének megépítéséről a kormány még 2017-ben döntött.

Az intézmény 10 tantermes, 8 osztályos, 4 szaktantermes, 3 csoportszobás és tornacsarnokkal, valamint a néptáncoktatást szolgáló táncteremmel is rendelkezik.

Ez a modern épület a megnövekedett igénybevétel mellett is minden olyan célt szolgálni és biztosítani tud, amelyet az oktatási kormányzat célként kijelölt - fogalmazott a miniszter.

Gulyás Gergely szólt arról, hogy míg az ország területének nagy részén a demográfia hátulütőivel vagyunk kénytelenek szembenézni, kevesebb gyermek születik, az osztálylétszámok egyre alacsonyabbak, kisiskoláknál sokszor nehezen indulnak osztályok, addig Pest vármegye egy sziget, ahol ezzel ellentétben pozitív fejlemények tapasztalhatók, ami ugyancsak okozhat nehézségeket.

"Itt nem kevés gyermek van, hanem sok", és azok az iskolaépületek, amelyek néhány évtizeddel ezelőtt elegendőek voltak az oktatáshoz, ma már kevésnek bizonyulnak - mondta, hozzátéve: bízik benne, hogy a következő hónapokban és években Pest vármegye több településén is hasonló okból találkoznak, mint a maglódi iskolafejlesztés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország