Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Március 31. 14:09, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Hamarosan indul a földgázbetárolási időszak

Hamarosan indul a földgázbetárolási időszak

Áprilisban elkezdődik a hazai földgáztárolók feltöltése, a 2022-2023-as gázévre a MEKH 1,87 milliárd köbméter földgáz betárolását írta elő az egyetemes szolgáltató MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. számára,

amit október 1-jéig kell a tárolókban elhelyeznie - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel csütörtökön.

A tárolókban a lakosság biztonságos ellátása érdekében kötelezően elhelyezendő földgázkészlet mennyiségét a MEKH az egyetemes szolgáltató szolgáltatási területén az elmúlt százhúsz hónapban mért legmagasabb téli időszaki fogyasztást figyelembe véve határozza meg.

A hazai földgáztárolók feltöltése áprilistól szeptember végéig tart. Az egyetemes szolgáltató által kötelezően betárolandó készlet elhelyezése mellett ebben az időszakban zajlik a földgázkereskedők által, üzleti döntésen alapuló mennyiségek betárolása is.

A hivatal közleményében kiemelte, hogy a lakosság biztonságos gázellátását a folyamatos behozatal és a hazai kitermelés mellett a tárolókban elhelyezett földgázkészletek garantálják.

Az összes magyarországi tárolói kapacitás 6,33 milliárd köbméter. A tárolói engedélyesek Hajdúszoboszlón, Zsanán, Pusztaedericsen, Kardoskúton és Algyőn üzemeltetnek tárolókat.

A földgáztárolói készletszint alakulása hónapról hónapra nyomon követhető a MEKH honlapján ( http://www.mekh.hu/magyarorszag-foldgaztaroloinak-keszletszint-alakulasa).

Címkék: földgáz, gáz, tározó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.