Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Március 14. 07:56, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Buzánszky Jenő Közhasznú Alapítvány

Hatodszorra is: Buzánszky Kupa

Hatodszorra is: Buzánszky Kupa

Hatodik alkalommal küzdöttek meg a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium tanulói a Buzánszky Kupáért.

Idén nagyon kiélezett döntőnek lehettek tanúi a szurkolók, az 1:1-es eredményt követően büntetőpárbaj vetett véget a találgatásoknak, a 13.G lett a győztes.

Március 11-én a focié volt a főszerep a pécsi középiskolában. Délelőtt a Baranya megyei középiskolai testnevelés tanárok vehettek részt egy két részből álló kurzuson, melyet Szakálas Judit fizikoterapeuta tartott a helyes bemelegítésről. A program a Buzánszky Kupát is szervező Buzánszky Alapítvány és az MLSZ Baranya megyei Igazgatóságának szakmai együttműködésével valósult meg. A képzés a FIFA 11+ nevű programját mutatta be, melynek segítségével a pályán történő sérülések száma drasztikusan csökkenthető. Füzes Gábor, az
Alapítvány elnöke elmondta, ugyan kevesebben vettek részt az előadáson, mint amire számítottak, mégis elégedettek lehetnek az eredménnyel, hiszen a résztvevők élvezetesnek és hasznosnak tartották a gyakorlatban is bemutatott előadást, valamint egy nagyon jó kezdete ez a két szervezet közti együttműködésnek.

Délután egy ünnepélyes megnyitóval kezdődött a küzdelem a Kupáért. A résztvevőket először Hegedüs Bence, a torna alapítója köszöntötte. Megnyitó beszédében elmondta, Buzánszky Jenő, a Kupa névadója az előzetes várakozásokkal ellentétben sajnos nem tud megjelenni a rendezvényen, ám mindenkinek eredményes, élvezetes és a fair play szellemében lejátszott mérkőzéseket kíván. Emellett külön megköszönte a támogatást a Matro Kft.-nek és az adidas Budapest Kft.-nek, akik nélkül a rendezvény nem jöhetett volna létre. Az alapítón kívül felszólalt még Dr. Zalay Szabolcs és Dr. Szolcsányi Jánosné, az intézmény jelenlegi és volt vezetője. A megnyitó során került átadásra a Buzánszky-Díj, melyet ez évben Horváth Hanna vehetett át, aki triatlonban és duatlonban ért el kimagasló nemzetközi és országos eredményeket.

A Kupa történetében szinte egyedülálló módon jó idő volt, ennek köszönhetően sok szurkoló buzdította a küzdelmek végéig kedvenc csapatát. A szervezők a mérkőzések közé beiktattak egy gálameccset, ahol a többszörös városi kupagyőztes, tavaly ballagott iskolai válogatott mérte össze tudását az intézmény Tanáraiból és öregdiákjaiból álló csapattal. A gálamérkőzést az idősebb generáció nyerte 4:3-ra. A Buzánszky Kupa győztese a döntőt büntetőkkel nyerő 13.G osztály lett. A képzeletbeli dobogó második fokára a 12.E állhatott, a harmadikra pedig a 12.D. A szervezők különdíjat is osztottak. A Kupa legjobb kapusa az utolsó percekben is helytálló Gál Olivér lett az aranyérmes csapatból, míg csapattársa, Deli Balázs a döntő legjobb játékosának járó szobrot nyerhette el. A Kupa legjobbja nagyszerű játékával az ezüstérmes Beke Péter lett.

A hangulatra idén sem lehetett panasz, az Alapítvány legközelebb ősszel szervez Kupát, ahova baranyai középiskolák válogatottjai kapnak majd meghívást. Tevékenységükről, híreikről közösségi oldalukon tájékozódhat minden érdeklődő.

Címkék: foci, labdarúgás

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.