Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2022. Szeptember 15. 07:36, csütörtök | Belföld
Forrás: Magyar Közút

Hengereltek a magyar közútkezelők a nemzetközi versenyen!

Hengereltek a magyar közútkezelők a nemzetközi versenyen!

Idén három fiatal közutas képviselte Magyarországot a visegrádi négyek közútkezelőinek rendezett, a Hungaroringen megtartott nemzetközi rodeó versenyen - írja a Magyar Közút.

A legutóbbi, szlovákiai döntőn nyújtott bravúros teljesítmény után a szemtelenül fiatal magyar közutasok ismét bebizonyították, hogy ők a térség legjobb gépkezelői. Az első helyezett idén is a mindössze 29 éves pápai Pintér Gergő lett, a salgótarjáni, harmincas évei elején járó Pál Tibor a dobogó második fokára állhatott, a legifjabb, még csak 23 éves egri feltörekvő tehetség, Liptay Ádám pedig negyedik helyen végzett, éppen csak lemaradva a dobogóról a legjobb szlovák, cseh, lengyel és magyar gépkezelők idei kiélezett viadalában.

A korábbi évek döntőihez hasonlóan a magyar közutasok ismét hengereltek, idén is két dobogós hely büszke tulajdonosai lettek, így a méretes vándorkupát is itthon tartották a versenyzők. A győzelmét duplázó Pintér Gergő ráadásul egyedüliként a verseny mindkét körét 2 percen belül teljesítette, így ő érte el a legjobb időeredményeket is.

2023-ban Csehország adhat otthont a nemzetközi döntőnek és még idén októberben Ausztria is megrendezi az első Európai Rodeó Bajnokságot, melyen a 10 résztvevő ország között Magyarország is képviseli magát a legjobb gépkezelőivel.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 06:00, péntek | Belföld

Társaikat terrorban tartó fiatalkorú lányokat ítéltek el Miskolcon

Három és fél év, valamint három év és két hónap szabadságvesztésre ítélt a Miskolci Törvényszék két fiatalkorú lányt, akik \"terrorban tartották\" a nevelőotthonukban lakó három társukat.

2022. December 02. 06:00, péntek | Belföld

Rezsitámogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a rászorulóknak

Települési támogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a lakossági átlagfogyasztást meghaladó gáz- vagy villanyáram költségeinek enyhítésére a rászorulóknak - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t csütörtökön.

2022. December 01. 13:41, csütörtök | Belföld

Letartóztatásban a férfi, aki baltával fenyegette a rendőröket

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája mindenben egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával.

2022. December 01. 13:33, csütörtök | Belföld

Balesetet okozott a sípályán, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják

A gondatlan bűncselekmény elkövetőjével, egy középkorú magyar férfival szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat a szlovák ügyészség által felajánlott büntetőeljárásban.