Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Június 14. 08:19, kedd | Helyi
Forrás: MTI, fotó: vastagbor.blog.hu

Hétfőn vasúti pályafelújítás kezdődött Dombóvár és Baté között

Hétfőn vasúti pályafelújítás kezdődött Dombóvár és Baté között

Augusztus végéig pályafelújítás miatt módosított menetrend szerint járnak a vonatok a Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vasútvonalon, Dombóvár és Kaposvár között pótlóbuszok járnak - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint hétfőtől augusztus 28-ig a Pécs-Fonyód-Tapolca viszonylatú vonatok Dombóvár alsó helyett Dombóvár állomásig közlekednek, és onnan indulnak.
Dombóvár és Kaposvár között az utasokat vonatpótló autóbuszok viszik, amelyek Dombóvár alsó vasútállomást nem érintik. A vágányzár miatt néhány vonat menetrendje a Budapest-Pécs és a dél-balatoni vonalon is módosul.
A pótlóbuszokon a vasúti menetjegyek érvényesek, ugyanakkor csoportok együttes elhelyezését és a kerékpárszállítást nem tudják biztosítani - figyelmeztettek.

A Dombóvár alsó és Baté közötti 13,7 kilométeres pályaszakasz 5,5 milliárd forintból újul meg - írták. Az átépítés három megállóhelyet érint: Kapospula, Attala és Nagyberki megállónál a peronok magasságát az új szabványok szerint megemelik, térkövezik, új térvilágítást alakítanak ki. Kilenc vasúti útátjáró gumielemes burkolatot kap, továbbá a vonalon lévő átereszeket, kerethidakat és a résfalakat is felújítják.

A vonalszakasz korszerűsítését várhatóan 2017 tavaszán fejezik be. A vasúttársaság célja visszaállítani az eredeti óránkénti 100 kilométeres sebességet.
A 101 kilométer hosszú Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vonalon 2012 óta megújult a Somogyszob-Gyékényes és a Baté-Kaposvár szakasz.

Címkék: vasút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!