Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 13. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Illyés Gyula Gimnázium

Hírek a gimnáziumból

Hírek a gimnáziumból

Február 20-án rendezték meg Szekszárdon a Savaria történelem verseny megyei fordulóját. A megmérettetésen 5. helyezést ért el Szekeres Alexandra a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 10.n osztályos tanulója, akit Kovács Erzsébet tanárnő készített fel. A kilencedikesek versenyében 6. helyezett lett Lukács Karolina (9.a), aki Juhász Viktória tanárnő tanítványa.

A Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia V-VI. korcsoportos versenyének országos elődöntőjét március 8-án Ajkán rendezték meg. Az Illyés Gyula Gimnázium csapata a negyedik helyen végzett, ezzel a diákok jogot szereztek arra, hogy részt vegyenek a március 21-én (szombaton) 11 órakor a Dombóvári Művelődési Házban megrendezendő országos döntőn. A csapat tagjai: Németh Margaréta, Stein Dorina, Erdei Lilla, Bencsik Flóra 10.b osztályos tanulók. A diákokat Dr. Szenyéri Zoltán tanár úr készítette fel.

Március 9-én, hétfőn a Magyar Vöröskereszt Dombóvári Szervezete véradást szervezett a gimnáziumban a vérellátásban kialakult rendkívüli helyzetre tekintettel. Az intézményből 26 tanár és diák vállalta a segítséget, amit ezúton szeretnénk szívből megköszönni.

Március 7-8-án rendezték meg Szolnokon az Országos Kötélugró Diákolimpia döntőjét. Fónai Friderika, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 10.n osztályos tanulója az V/B korcsoportosok versenyében egyéniben első helyezést ért el. Friderikát Mohai Levente edző készítette fel.

Pápai Fruzsina és Boczor Virág, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 8.n osztályos diákjai bejutottak a Bendegúz Nyelvész Verseny megyei fordulójába, melyet március 26-án rendeznek meg Szekszárdon. A diákokat Vámosi Judit tanárnő készítette fel.

Március 10-én rendezték meg a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának ünnepélyes eredményhirdetését. A versenyen nagyszerűen szerepeltek a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium hatodik osztályos diákjai. Összesített eredményeik alapján a Kőszegi Szabolcs, Kőszegi Gergő, Márton Norbert alkotta csapat a hatodikosok versenyében első helyezést ért el. Kőszegi Szabolcs egyéni eredményével megnyerte a megyei fordulót, ezzel továbbjutott az áprilisban Pécsett megrendezendő országos döntőbe. A versenyzőket Mesterházyné Dr. Illés Ágnes tanárnő készítette fel.

Boczor Virág, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium 8.n osztályos tanulója a Bátaszéki Matematikaverseny 2. fordulójába jutott. Virág a Varga Tamás Matematikaversenyen is bejutott a megyei fordulóba, ahol első helyezést ért el. Felkészítője Mesterházyné Dr. Illés Ágnes tanárnő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.