Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 29. 18:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hírszerkesztőnk

Hogyan lesz a zenéből tánc? - rendhagyó koncert Sásdon

Hogyan lesz a zenéből tánc? - rendhagyó koncert Sásdon

Táncok a zenében címmel adott hangversenyt gyerekeknek a Harmónia Fúvósötös Sásdon, melyben a Szélkiáltó-alapító Lakner Tamás volt a műsorvezető és egy ifjú táncospár is közreműködött.

A pécsi Harmónia Fúvósötös január 25-én a Filharmónia Dél-Dunántúli Nonprofit Kft. szervezésében látogatott el a sásdi általános iskolába. Az ifjú közönséget alaposan megdolgoztató dr. Lakner Tamás műsorvezető, valamint Zsófi és Mátyás középiskolás pécsi táncos- és testvérpár közreműködésével arra tettek kísérletet, hogy bemutassák, mitől lesz a zenéből tánc.

A gyerekeknek a műsorvezető - aki „civilben” a Pécsi Tudományegyetem docense is - az ének, a zene és a tánc kialakulásáról mesélt, majd többek között a felhangzó tánczenék közül kellett kitalálniuk, melyik illik a pár által „csendben” ellejtett táncok ritmusához. Így mutatkozott be a magyar ugrós, a tangó, a rumba, a cha-cha-cha, a valcer és a menüett, és nem maradtak bemutatás nélkül a fúvósötösben „közreműködő” hangszerek sem.

Kíváncsi a rendhagyó koncertről készült képgalériánkra is? Kattintson a hírünk címsora alatti „kapcsolódó galéria” hivatkozásra, vagy a lenti képre!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.