Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2022. Június 07. 09:25, kedd | PR
Forrás: (x)

Hogyan válassz megfelelő tetőablakot?

Hogyan válassz megfelelő tetőablakot?

Az év végéig még tart az 50%-os állami lakásfelújítási támogatás, ezért idén nyáron sok család igyekszik majd új tetőablakot beszerezni. A bőség zavarában azonban nehéz a választás.

A tetőablakok esetében sok szempontból más tényezők a fontosak, mint egy normál ablaknál, mivel a tetőablakok sem normál körülmények között funkcionálnak. A ferde tetősíkba történő beépítés miatt jóval nagyobb mértékben ki vannak téve az időjárás viszontagságainak és a napsugárzásnak, mint egy átlagos ablak. Éppen ezért érdemes alaposan megfontolni a megfelelő tetőablak választásához néhány alapvető kérdést.

Minőség kontra költséghatékonyság

Egy felújítás vagy egy építkezés rendkívül költséges, nem csoda hát, ha igyekszünk a lehető legolcsóbban beszerezni mindent. Van azonban néhány tétel, amin nem érdemes spórolni és ezek egyike a tetőablak.

A lakás felmelegedését jelentősen tudja csökkenteni egy megfelelően megválasztott tetőablak, ami alapvetően hatással van az életterünk minőségére. Nem mindegy továbbá, hogy milyen biztonsági követelményeknek felel meg a tetőablak. Emellett pedig a kényelem is szempont lehet. Ezeket a magas kritériumokat azonban meg kell fizetni, ám hosszabb távon bőségesen megtérülnek.

Ez a legfontosabb egy tetőablaknál

Üvegezés: a tetőablak esetében még inkább érdemes megfontolni a három rétegű üvegezés választását, mert ez jelentősen növeli az ablak hőszigetelő értékét. Emellett fontos szempont az is, hogy a külső üvegréteg biztonsági üveg legyen, ami nem robban be a lakótérbe, ha például belecsapódik egy ág.

Szigetelés: a tetőablak szigetelésének kérdésekor az üvegrétegek száma mellett fontos a keret kamráinak száma, de a szigeteléshez kapcsolódó kérdés az is, hogy a hőhidakat megakadályozó szigetelőrendszer elérhető tartozéka-e az ablaknak. Ez utóbbi megspórolja a lecsapódó pára miatt az ablakon lefolyó vizet és a penészedést.

Tartozékok: sokféle tartozék merülhet fel a tetőablaknál, de kisgyermekes családok esetében például a legfontosabb a kulcsra zárható és/vagy gyerekzárral ellátott ablakkeret. Emellett érdemes megvizsgálni annak lehetőségét, hogy elérhető-e beépített szúnyogháló és külső vagy belső árnyékolórendszer.

Vannak kényelmi újdonságok

Ha ezen sok szemponton átverekedtük magunkat, jöhetnek a kényelmi finomságok, mint például a felső harmadban billenő, vagy teljes egészében a tetőtéren kívülre nyíló és ezáltal csodálatos panorámát garantáló ablak. Szintén érdemes lehet megfontolni a motoros nyitást lehetővé tévő megoldások választását, mert így olyan helyekre is tehetünk ablakot, ami kézzel nem feltétlen nyitható.

Számtalan lehetőség közül választhatunk, ha tetőablakot keresünk, de érdemes a fontossági sorrend felállítása mellett a lehető legjobb tetőablakot választani. Hosszútávon megéri a befektetést és kényelmesebb életkörnyezetet nyújt.

Címkék: tetőablak

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 23. 09:48, csütörtök | PR

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Lezajlott a Szikvízkészítők Nemzetközi Konferenciája Gyulán (2022. június 10-11.)

2022. Június 17. 08:00, péntek | PR

NATO kompatibilis a Jánosik Kft

Az AQAP 2110 katonai normatíva szerinti katonai minőségirányítási rendszer ellenőrzése sikerrel zárult a Jánosik és Társai Kft-nél.

2022. Május 26. 14:36, csütörtök | PR

K&H: rekordszámú résztvevő a K&H pénzügyi vetélkedőjén

közel 10 ezer fiatal indult a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő idei sorozatán

2022. Május 03. 12:38, kedd | PR

Kórházat újít a Jánosik Kft.

Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) felújítását végezheti Miskolcon, csaknem 2 milliárd forintnyi értékben a Jánosik és Társai Kft.