Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Május 20. 12:21, szombat | Belföld
Forrás: mti

Honvédelmi családi napot rendeznek vasárnap a Városligetben

Honvédelmi családi napot rendeznek vasárnap a Városligetben

Családi nappal ünneplik a Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulóját vasárnap a Városligetben - közölte a Honvédelmi Minisztérium szombaton az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség számos izgalmas bemutatóval várja az érdeklődőket, a Kós Károly sétányon 22 katonai alakulat állítja ki eszközeit, a kilátogatók többek között találkozhatnak a honvédség high-tech eszközeivel, megismerkedhetnek a modern hadsereg mindennapjaival, a hagyományőrzők pedig a katonamúltat elevenítik fel.

A Lynx, Gidrán és Leopard 2A4HU megtekintése mellett az MH Sportszázad standjánál olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolókkal, valamint válogatott katonasportolókkal lehet beszélgetni.

Délelőtt 11 órától a Fővárosi Állat- és Növénykerttől a Zielinksi (Millenniumi) hídon keresztül a Kós Károly sétányra vonul át az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Zenekara, őket az állatkerttől a Zielinski hídig az MH BHD Gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály lovas huszárai kísérik.

A Széchenyi fürdővel szemben a Kós Károly sétányon délután többféle bemutató várja az érdeklődőket: a zenekarok után a különleges díszelgő csoport mutatja be műsorát, amit a Magyar Nemzeti Táncegyüttes "Táncra Magyar!" című előadása követ, majd közelharc-bemutató is lesz.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben a Légy Ott! élményprogramok mellett 10 órától katonai térzene várja a látogatókat. Kitelepül a honvédelmi információs pavilon és szimulátor, a látogatókat pedig két robotkutya fogadja a Főkapu téren.

A HM tájékoztatása szerint a honvédelem ügyét támogató társadalmi szervezetek kezdeményezésére a tárca is csatlakozott a programhoz, amely felhívja a figyelmet a világ egyik leggyorsabb és legveszélyeztetettebb ragadozójára, a perzsa leopárdra.

A Honvédelmi Minisztérium Akhumnak és Banunak, az állatkert lakóinak az örökbefogadásával szeretné segíteni a faj fennmaradását - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során