Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2022. December 10. 15:10, szombat | Helyi

Idén is megtartották a hagyományos „Fordított” Tanári Hangversenyt

Idén is megtartották a hagyományos „Fordított” Tanári Hangversenyt

A Dombóvári Evangélikus Iskola Alapfokú Művészeti Iskolája 2022. december 1-jén tartotta meg hagyományos „Fordított” Tanári Hangversenyét.


Ez a koncert igen rendhagyó, hiszen míg a műsorszámokat az iskola pedagógusai adják elő, az est előkészítésével és lebonyolításával kapcsolatos feladatokat a diákok látják el. Ezért is kapta az esemény a „fordított” nevet, amely közel 10-12 éves múltra tekint vissza.

A növendékek a szervezéssel kapcsolatos feladatok ellátására önként jelentkezhettek, így mindenki megtalálhatta a hozzá leginkább testhezálló szerepet. Van, aki plakátot, meghívót készített, van, aki a hangversenytermet öltöztette ünnepi díszbe vagy éppen egy fotós szerepébe bújva készített fotókat az eseményről. A legnépszerűbb feladat évről évre a konferálás, amit a kisdiákok mintegy műsorvezetői szerepként élnek meg.

A tanulók Kardos Tünde és Horváthné Tadics Viktória tanárnők irányításával projektmunka keretében készültek fel a rájuk váró kihívásokra. 2022-ben 10 lelkes kisdiák vett részt a koncert megszervezésében. Név szerint: Horváth Adél, Kocsis Hanna, Pintér Norka, Horváth Ádám, Boczonádi Anna, Ignác Maja, Meiszterics Lili, Tóth Csenge, Tusnovits Tamara, Vértes Bulcsú.

Hosszas felkészülés után álltak az iskola pedagógusai a közönség elé. Gyakorlásra gyakran estébe nyúlóan volt csak lehetőségük. A hangversenyen elhangzottak egyéni virtuóz előadások és társas zenei produkciók is. Az idei „Fordított” Tanári Hangverseny a hagyományokhoz hűen tanári kórussal zárult, amit vastapssal jutalmazott a koncertre ellátogató közönség.

A hangversenyre az iskola pedagógusai és munkatársai süteményeket és karácsonyfadíszeket készítettek, melyeket a közönségnek lehetősége volt jelképes összegekért megvásárolnia. Az ebből befolyt összeget az intézmény teljes mértékben a művészeti iskolába járó diákok tanulmányainak segítésére fordítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 09:58, szerda | Helyi

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

Február 24-én 17. alkalommal rendezte meg a Dombóvári Mix Röplabda Kupát a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület.

2024. Február 27. 08:23, kedd | Helyi

Bor- és pálinkaversenyt tartottak Döbröközön

Az önkormányzat az idei évben is megszervezte a gazdák bor- és pálinkaversenyét. 13 bor és 17 pálinka minta érkezett be a bírálatra.

2024. Február 26. 10:18, hétfő | Helyi

Nem volt elég széles az úttest a dombóvári kerékpárosnak

A dombóvári rendőrök a város bevezető szakaszán a 61-es főúton ellenőrizték azt a helyi kerékpárost, aki jó indulattal sem volt vezetésre képes állapotban, amikor megállították.

2024. Február 26. 08:44, hétfő | Helyi

A vetési varjú fészkek eltávolítását végzik a napokban Dombóváron

A munkálatok ideje alatt rövid ideig tartó, szakaszos útlezárások várhatóak.