Városlista
2021. augusztus 5, csütörtök - Krisztina

Hírek

2021. Április 23. 11:18, péntek | PR
Forrás: (x)

Így rendezz be praktikusan egy kisméretű hálószobát

Így rendezz be praktikusan egy kisméretű hálószobát

A hálószoba az egyik legfontosabb helyiség a lakásban. Központi szerepe ugyan nincs, de ez az a hely, ahol kipihenheted magad, ahol feltöltődhetsz.

Nem is hinnéd, hogy mennyi minden befolyásolja a minőségi pihenést, és most nem feltétlenül a kényelmes matracra gondolunk: egy zsúfolt, rosszul berendezett hálószoba nem alkalmas arra, hogy az ember ellazuljon és rendesen ki tudja pihenni magát.

A hálószobában két dologra érdemes törekedni: hogy ne legyen zsúfolt, de meglegyen a hangulata. Előbbi nem egyszerű, hiszen ezek a helyiségek általában nem túl nagyok, és az ágyak mellett a ruhásszekrényeknek, egyéb tárolóknak is érdemes itt helyet adni. Szerencsére azonban vannak nagyon ügyes megoldások arra az esetre, ha a hálószobába nem férne el túl sok minden.

Használd ki a kieső helyeket!

Ha nem áll rendelkezésedre nagy terület, érdemes kihasználni azokat a zegzugokat, amik egyébként üresek maradnának. Neked például mi van az ágyad alatt? Ha semmi, de bajban vagy azzal, hogy hová pakolj például nem szezonális ruhákat, akkor talán elérkezett az ideje az ágy alatti tárolók beszerzésének.

Ahelyett, hogy indokolatlanul nagy szekrényt vennél a hálószobádba, és olyan holmikkal zsúfolnád tele, amiket a következő hónapokban garantáltan nem fogsz viselni (például télikabátot nyáron, vagy rövidnadrágot télen), szerezz be praktikus tárolókat, amiket elrejthetsz a kihasználatlan helyeken! Az ágy alatti tárolók erre remek példát jelentenek. Az ágy elég nagy területet foglal, és az alatta lévő rész így teljesen kiesik, pedig kiválóan ki lehet használni. És egy kisebb lakásban kell is!

Szüntesd meg a zsúfoltságot!

A kis lakásokkal a legnagyobb probléma általában véve is a zsúfoltság. Egyszerűen nem férnek el a holmijaink a szűk helyiségekben, ahová nagy tárolókat nem tudunk elhelyezni. Éppen ezért érdemes figyelmet fordítani azokra a területekre, amik észrevétlenül maradnak kihasználatlanok, mint például a falak. A kis alapterületű szobák esetében szinte bűn kihasználatlanul hagyni a falakat: a nyitott polcok, felső szekrények rengeteg tárgyat elnyelhetnek, nem mellesleg a polcok dekorációs funkcióval is bírnak. Ne félj attól, hogy így még szűkebbnek érzed majd a hálószobát: a beépítés legtöbbször optikailag inkább tágítja a teret!

A fotó forrása:
ben bryant / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 14. 12:05, szerda | PR

Digitalizáció felsőfokon - elindult a Hotel & More Group szállásfoglalás applikációja

Új, saját fejlesztésű szállásfoglalás applikáció bevezetésével nyitotta meg a nyári szezont a Hotel & More Group, annak érdekében, hogy Vendégeik gyorsan és könnyen tudjanak szállást foglalni a cégcsoport szállodáiban.

2021. Július 13. 14:59, kedd | PR

Megújult a Village Media weboldala

213 hiperlokális sajtótermék, 97 tv csatorna, 136 helyi hírekkel foglalkozó weboldal, valamint 52 tematikus magazin – megújult a Village Media weboldala

2021. Július 08. 16:04, csütörtök | PR

Minőségi munkáért díjözön

A szakma és a közönség is értékeli a minőségi építészetet, a magas színvonalú kivitelezést. A Jánosik és Társai Kft. által kivitelezett beruházások sorra nyerik el a rangos, hazai és nemzetközi díjakat.

2021. Június 18. 15:41, péntek | PR

Reumakórházból járási hivatalt építettek

Egy évek óta nem használt, korábban reumakórházként működött épületet alakított át járási hivatallá és kormányablakká, a Jánosik és Társai Kft.