Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2011. Február 11. 09:57, péntek | Helyi
Forrás: BMK MK Dombóvári Kirendeltség

Indul a közfoglalkoztatás a dombóvári kistérségben is

Indul a közfoglalkoztatás a dombóvári kistérségben is

A 2011. január elsején életbe lépő új közfoglalkoztatási rendszer alapvető változásokat hozott, melynek célja olyan foglalkoztatási rendszer kiépítése, mely munkára ösztönöz és nem az attól való távolmaradásra. Az új rendszer ker

Az új rendszerben bérpótló juttatásban részesülőknek végzettségüktől függetlenül el kell fogadniuk minden, az önkormányzat által felkínált állást, és legalább harminc napot kell dolgozniuk egy évben ahhoz, hogy jövőre is kapjanak ellátást. Ezen kívül akkor is megvonhatják a támogatást, ha az illető nem tartja rendben lakókörnyezetét. Ennek ellenőrzési joga az önkormányzatok kezében van, akik maguk határozzák meg, hogy mit jelent a rendben tartott környezet.

Mind a rövid, mind a hosszú távú közfoglalkoztatásban elsősorban a bérpótló juttatásban részesülő álláskeresőknek biztosít a törvény foglalkoztatási lehetőséget a települési önkormányzatok közfeladatainak ellátásában való részvétellel. A hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás legalább napi 6 órás munkaidőben, legalább 2, legfeljebb 12 havi foglalkoztatást jelent, a rövid időtartamú közfoglalkoztatás munkaidő-kerete napi 4 óra, és legalább 2, legfeljebb 4 hónap időtartamú foglalkoztatásra ad lehetőséget.

A dombóvári kistérségben a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási programra eddig hat önkormányzat nyújtott be pályázatot, melynek keretében 51 fő foglalkoztatását biztosítják. Erre a Munkaerő-piaci Alapból 32,8 millió forint lett elkülönítve. A rövid időtartamú közfoglalkoztatási pályázatra eddig hat önkormányzat nyújtotta be kérelmét, melynek keretében 166 fő bérpótló juttatásban részesülőt kívánnak foglalkoztatni, melynek pénzügyi kerete 20 millió forint.

A hosszabb időtartamú közfoglalkoztatásra 2011.04.29-ig, a rövid időtartamú programra 2011.09.30-ig lehet benyújtani a pályázatokat a Munkaügyi Központhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 04. 11:48, szombat | Helyi

Takács Istvánné, Nyári Éva és a Dombóvári Székely Kör vehetett át elismerést

A hagyományos civilek napi ünnepségét február 2-án tartotta a több mint száz szervezetet számláló közösség Dombóváron.

2023. Február 03. 08:00, péntek | Helyi

Hidraulikus szerelőkosaras jármű bérelhető gépkezelővel

Korszerű, 18 méter emelőmagasságú, könnyített, teleszkópos gémmel és elforgatható kosárral rendelkező gépkocsi kölcsönözhető.

2023. Február 02. 10:42, csütörtök | Helyi

Az álmaiért úszott egészen Amerikáig

Bévárdi Zsófi egyik nagy álma teljesült 2019-ben, amikor a középiskola elvégzése után, tehetséges úszóként sikerült amerikai egyetemen, a nyugat-virginiai Fairmont State University pszichológia szakára felvételt nyernie.

2023. Február 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Petőfi 200 szavalóverseny Tolnában

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Vármegyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat kétfordulós szavalóversenyt hirdet