Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Február 11. 09:57, péntek | Helyi
Forrás: BMK MK Dombóvári Kirendeltség

Indul a közfoglalkoztatás a dombóvári kistérségben is

Indul a közfoglalkoztatás a dombóvári kistérségben is

A 2011. január elsején életbe lépő új közfoglalkoztatási rendszer alapvető változásokat hozott, melynek célja olyan foglalkoztatási rendszer kiépítése, mely munkára ösztönöz és nem az attól való távolmaradásra. Az új rendszer ker

Az új rendszerben bérpótló juttatásban részesülőknek végzettségüktől függetlenül el kell fogadniuk minden, az önkormányzat által felkínált állást, és legalább harminc napot kell dolgozniuk egy évben ahhoz, hogy jövőre is kapjanak ellátást. Ezen kívül akkor is megvonhatják a támogatást, ha az illető nem tartja rendben lakókörnyezetét. Ennek ellenőrzési joga az önkormányzatok kezében van, akik maguk határozzák meg, hogy mit jelent a rendben tartott környezet.

Mind a rövid, mind a hosszú távú közfoglalkoztatásban elsősorban a bérpótló juttatásban részesülő álláskeresőknek biztosít a törvény foglalkoztatási lehetőséget a települési önkormányzatok közfeladatainak ellátásában való részvétellel. A hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás legalább napi 6 órás munkaidőben, legalább 2, legfeljebb 12 havi foglalkoztatást jelent, a rövid időtartamú közfoglalkoztatás munkaidő-kerete napi 4 óra, és legalább 2, legfeljebb 4 hónap időtartamú foglalkoztatásra ad lehetőséget.

A dombóvári kistérségben a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatási programra eddig hat önkormányzat nyújtott be pályázatot, melynek keretében 51 fő foglalkoztatását biztosítják. Erre a Munkaerő-piaci Alapból 32,8 millió forint lett elkülönítve. A rövid időtartamú közfoglalkoztatási pályázatra eddig hat önkormányzat nyújtotta be kérelmét, melynek keretében 166 fő bérpótló juttatásban részesülőt kívánnak foglalkoztatni, melynek pénzügyi kerete 20 millió forint.

A hosszabb időtartamú közfoglalkoztatásra 2011.04.29-ig, a rövid időtartamú programra 2011.09.30-ig lehet benyújtani a pályázatokat a Munkaügyi Központhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.