Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2011. Szeptember 11. 07:23, vasárnap | Életmód
Forrás: HírTV

Ismét futottak a rákkutatásért

Ismét futottak a rákkutatásért

Tizenkilencedik alkalommal rajtolt el a Fuss a Rákkutatásért Alapítvány, a magyar-kínai gazdasági kamara és a VOSZ jótékonysági futóversenye.

A rendezvény segítségével 1997 óta több mint 150 millió forint értékben jutottak nagy értékű, világszínvonalú berendezésekhez a magyarországi rákkutatással foglalkozó szakemberek. Az Országos Polgárőr Szövetség az alapítvány támogatására gyűjtést is szervezett. A befolyt kétmillió forintot a versenyen adták át.

„Ez egy szörnyű betegség, aminek még mindig nincs meg a megoldása, és legalább egy kis porszemet mi is tudunk gyűjteni” – fogalmazott Takács Ildikó, a Fuss a Rákkutatásért Alapítvány létrehozója. Elmondta: „mi nem pénzt adományozunk, hanem műszert veszünk. Senki nem kap az alapítvány szervező csapatából egy fillért sem”. (pr)

hírTV

Címkék: rák

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 23. 08:12, szerda | Életmód

Továbbra is hasítanak a magyarországi elektromos autó eladások

Málta után Magyarországon nőtt a legnagyobb arányban az újonnan forgalomba helyezett tisztán elektromos autók száma az idei első kilenc hónapban - olvasható az Energiaügyi Minisztérium (EM) bejegyzésében.

2024. Október 22. 10:34, kedd | Életmód

PTE: az észak-indokínai szubtrópusi régióban alakulnak és fejlődnek ki az emberiség számára kockázatos SARS-szerű vírusok

Az emberiség számára kockázatos SARS-szerű vírusok evolúciója és kialakulása az észak-indokínai szubtrópusi régióhoz köthető

2024. Október 20. 08:55, vasárnap | Életmód

Nébih: újabb cég hívott vissza kölesgolyót a forgalomból

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt az Auchan Magyarország Kft. is visszahívott extrudált bio kölesgolyót a forgalomból - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton az MTI-vel.

2024. Október 18. 07:49, péntek | Életmód

Meghalt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke

Életének 85. évében csütörtök hajnalban meghalt Kozma Imre atya, katolikus pap, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend korábbi magyarországi vezetője.