Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 30. 11:33, kedd | Helyi
Forrás: MTI, fotó: iho.hu

Javul a vasúti közlekedés Dombóvár és Kaposvár között

Javul a vasúti közlekedés Dombóvár és Kaposvár között

A MÁV Zrt. 2014-ben kezdődő, saját forrásból megvalósuló kétéves pályafelújítási programjának köszönhetően tíz perccel rövidebb idő alatt közlekednek majd a vonatok Kaposvár és Dombóvár között.

Javulni fog a vasúti közlekedés Kaposvár és a főváros között: december közepétől a jelenlegi egy helyett két járattal juthatnak el átszállás nélkül a kaposváriak Budapestre.

A Kaposvárt érintő vasútfejlesztésekről Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere és Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón számolt be hétfőn Kaposváron, a városházán.

Dávid Ilona elmondta: 2013. december 15-től újabb, átszállás nélküli vonatpárt állítanak forgalomba a Budapest-Kaposvár vonalon. Az Intercity a főváros és Zágráb között közlekedik majd, így megteremtve a közvetlen kapcsolatot a somogyi megyeszékhely és Budapest között - közölte a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. Beszámolt továbbá arról is, hogy megkezdődött a vasúti kocsik felújítása, így javultak az utazási körülmények egyebek mellett azzal, hogy a vonatokon ingyenes internet elérhetőséget biztosítanak.

Az évek óta húzódó Kaposvár - Dombóvár közötti szakasz felújításáról szólva a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója elmondta: a MÁV saját forrásból biztosítja az ehhez szükséges hétmilliárd forintot, amelyből 2014-ben a Kaposvár-Baté, 2015-ben pedig a Baté-Dombóvár közti szakasz újul meg. A pályasebesség óránkénti 100 kilométerre visszaállításával a jelenlegi háromnegyedórás menetidő mintegy 10 perccel csökken.
Kaposvár polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: tizenöt év "kálváriája" után a kaposváriak megkapják, ami jár nekik, azaz kényelmesebb körülmények között, gyorsabban és átszállás nélkül utazhatnak a Kaposvár-Dombóvár, illetve a Kaposvár-Budapest közötti vasútvonalon.

Címkék: vasút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.