Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Szeptember 26. 16:00, péntek | PR
Forrás: NAV, fotó: homar.blog.hu

Javult a nyugtaadási fegyelem Tolnában

Javult a nyugtaadási fegyelem Tolnában

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a nyári ellenőrzéssorozat keretében összesen 393 ellenőrzést végeztek Tolna megyében, melyek közül 40 esetben állapítottak meg mulasztást.

A nyugtaadási fegyelem az online pénztárgépek bevezetésének hatására javult.

A szekszárdi adóellenőrök megjelentek a megye valamennyi forgalmas strandján, piacán és vendéglátóhelyén, valamint a Balaton déli partján.
A korábbi években tapasztalt szabálytalanságok miatt idén is fokozottan vizsgálta a NAV a zöldség- és gyümölcskereskedőket, valamint a piaci árusokat. Az ellenőrzések kiterjedtek az elektronikus kereskedelemre, a szépészeti szektorra, a vendéglátóhelyekre és a taxisokra is. 2013-hoz képest újdonság volt a fagylaltárusok fokozott vizsgálata.

Az online pénztárgépek bevezetésének hatására a vállalkozások bizonylatadási fegyelme sokat javult. A revizorok 253 esetben végeztek próbavásárlást, melyek közül a vállalkozók mindössze 17 esetben nem állítottak ki bizonylatot.
A vizsgálatok a foglalkoztatás szabályszerűségét is érintették, e körben 111 ellenőrzést végeztek az adóhivatal munkatársai, és 7 esetben állapítottak meg valamilyen mulasztást.

A szekszárdi adóellenőrök olyan Balaton-parti éttermet üzemeltetővel is találkoztak, aki szinte minden hatósági előírást megsértett és figyelmen kívül hagyott. Augusztusban egy siófoki étteremben egyáltalán nem kaptak nyugtát, az online pénztárgép nem volt a helyszínen, valamint a munkavállalók sem voltak bejelentve. A vállalkozó ugyanezeket a szabálytalanságokat már júliusban is elkövette, augusztusban pedig még egy alkalommal lebukott feketefoglalkoztatással, illetve nyugtát is elfelejtett adni. A sorozatos mulasztások eredménye több százezres bírság, illetve az étterem többszöri bezárása.

Tolnában a nyári ellenőrzések eredményeképpen mintegy 10 millió forint mulasztási bírságot szab ki az adóhivatal, illetve 4 vállalkozás számíthat üzletbezárásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat