Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Május 25. 15:17, csütörtök | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Jól halad az utcai lámpák cseréje Dombóváron

Jól halad az utcai lámpák cseréje Dombóváron

LED-es közvilágítást kap Dombóvár

A napokban kezdték el Dombóváron a lámpatestek cseréjét, a képviselőtestület döntése értelmében a munka közel 3000 oszlopot érint. A kivitelezést közbeszerzési eljáráson nyerte el az U Light ESCO Kft., aki a beruházást előfinanszírozza, a város pedig az új lámpatesteket a cégtől visszabérli.

Talapka Rudolf, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke lapunknak elmondta, a Képviselőtestület még ezév januárjában döntött a város közvilágításának korszerűsítése mellett, hiszen a régi világítótestek már erősen elhasználódtak, a LED-es megoldással pedig még olcsóbb is lesz az üzemeltetés. Az elnök szerint mintegy 5 millió forintot spórol a város a közvilágítás költségein évente, amely 170 dombóvári család áramfogyasztásával egyenlő.

Már vannak olyan városrészek, például Gunaras, ahol a lámpatestek cseréje be is fejeződött. Ezeken a helyeken már látható, hogy bár más jellegű, nem szórt fényt adnak a LED-es izzók, a közvilágítás minőségét ez nem befolyásolja. Sőt az új lámpatestek felhelyezésével csökken az eddigi energiapazarló és környezetkárosító fényszennyezés is. Külön említésre méltó az is, hogy az új LED lámpák magyar termékek.

A közvilágítás korszerűsítésén kívül további bővítést is tervez az önkormányzat, többek között Szőlőhegyen a Kapos soron, a Szállásréti-tó környékén, Szarvasdon és Mászlonyban. A bővítés mellett tervben van Dombóvár díszkivilágításának a korszerűsítése is, mely során a szobrok és műemlékek megvilágítását szolgáló 51 db reflektor szintén ilyen LED-es, energiatakarékos megoldással újulna meg. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően további 600 ezer forintot spórolhat meg a város évente a díszkivilágítások költségén.

A 2923 lámpatest cseréje várhatóan május végéig, jóval a szerződéses határidő előtt elkészül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!