Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2012. Február 27. 07:07, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Újra sztrájkolnak a frankfurti repülőtéren

Újra sztrájkolnak a frankfurti repülőtéren

Vasárnap estétől újabb többnapos sztrájk kezdődik a frankfurti repülőtéren, mert zátonyra futottak a reptér vezetése és a dolgozók közötti tárgyalások.

A repülésbiztonsági dolgozókat tömörítő GdF szakszervezet vasárnapi közlése szerint a sztrájk vasárnap este kilenckor kezdődik és csütörtökön reggel ötig tart.

Európa harmadik legnagyobb légikikötőjében azok a dolgozók szüntetik be a munkát, akik a gépek biztonságos le- és felszállásáért felelősek. Ők a mostani sztrájkot megelőzően már öt napig sztrájkoltak, ami miatt sok járatot törölni kellett. A múlt héten csütörtökön felfüggesztették a sztrájkot, és a szakszervezet képviselői visszatértek a tárgyalóasztalhoz, de a frontok ismét megmerevedtek.

A munkát beszüntető személyzet a bérek emelését és a munkafeltételek javítását követeli. Azt mondják, hogy az újabb, negyedik kifutópálya üzembe helyezése óta még komplexebb lett a munkájuk. A vezetés szerint túlzóak és megalapozatlanok a szakszervezet két számjegyű béremelésről szóló követelései.

A korábbi leállások idején a gépek nyolcvan százaléka normálisan közlekedett.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 06. 06:00, kedd | Külföld

Nagyszabású ukrán támadás meghiúsításáról számolt be az orosz katonai szóvivő

Nagyszabású offenzívát indítottak az ukrán fegyveres erők öt frontszakaszon a donyecki régió déli részén vasárnap reggel, amely nem járt sikerrel - közölte az orosz védelmi minisztérium szóvivője hétfőre virradóra.

2023. Június 05. 14:17, hétfő | Külföld

A belga kormány kérdőre vonja Ukrajnát a belga fegyverek oroszországi használatával kapcsolatban

A belga kormány kérdőre vonja Ukrajnát, azokkal a jelentésekkel kapcsolatban, amelyek szerint Belgiumban gyártott fegyvereket használtak az orosz csapatok ellen, Oroszország határain belül.

2023. Június 05. 07:39, hétfő | Külföld

Ukrán diverzánsok hatoltak be Belgorod megyébe

Ukrán diverzánsok hatoltak be Novaja Tavolzsanka községbe, ahol az orosz erők harcban állnak velük - közölte Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója videóüzenetben vasárnap a Telegram-csatornáján.