Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. December 26. 20:30, hétfő | Helyi
Forrás: Sásdi ÁMK, hírszerkesztőnk

Jubileumi karácsonyi hangversenyt tartottak Sásdon - képgalériával

Jubileumi karácsonyi hangversenyt tartottak Sásdon - képgalériával

December 20-án már huszonötödik alkalommal rendezte meg a település karácsonyi ünnepségét a sásdi általános iskola. A műsor szereplői betlehemessel, énekszóval és mesével kívántak kellemes ünnepeket.

A koncertre érkező közönséget a Nyáriné Pandur Márta tanárnő vezetésével alkotó rajzszakkörösök munkái, valamint a dr. Kajdonné Daczi Erika tanítónő által hajtogatott aranycsillagok és más origami díszek fogadták.

Az est műsorvezetője, Keserü Péter elsőként Kengyel Zsuzsannát, a Sásdi Általános Művelődési Központ igazgatóját konferálta fel, akinek köszöntőjével vette kezdetét a műsor. Majd a Pintér Gáborné tanítónő vezetésével működő Csérige Tánccsoport betlehemes játéka következett, melyhez a mandolinkíséretet Pintér Gábor tanító biztosította.

A Lakatos Judit magyar-ének-zene-karvezetés szakos tanárnő vezényletével következő kórusprodukciók sorát a 4.a-sok nyitották Mozart Utazás szánon című dalának előadásával. A negyedikesek ezután kiegészültek a 7.a-sokkal. A két osztály együtt énekelte el németül a Leise Rieselt der Schnee (Halkan hull már a hó) című, világszerte népszerű dalt a karnagy feldolgozásában.

Az ezután fellépő iskolai kórusról megtudtuk, elődeik voltak azok, akik 1987-ben először adtak nyilvános karácsonyi műsort Sásdon, amelyet követően az akkori igazgató, Märcz Mihályné úgy döntött, hagyományt teremt a rendezvényből. Napjaink ifjú kóristái elsőként az Itt a karácsony már és az A kis Jézus megszületett című népdalokat énekelték el Lakatos Judit alapító karnagy feldolgozásában.

Az énekszót mese szakította meg. Az 1.a osztályos Turula Ármin mondta el a dobos kisfiú megható történetét, melyre Vadas Zoltánné tanítónő készítette fel a Mágocson megrendezett körzeti mesemondó verseny győztesét. A mese alapján készült kórusművet ezután már újra az iskola kórusa adta elő, akik ezután Brahms Bölcsődalát énekelték el.

Végül pedig Engelhart és Otto Fischer közös szerzeményét, az első hangversenyen a legnépszerűbb műnek bizonyult Ave Mariát szólaltatták meg, kiegészülve a huszonöt évvel ezelőtti csapatot képviselő Godóné Hermann Eszter tanítónővel. A dalban szólót énekelt Németh Ida 8.a osztályos tanuló, Horváth István magán-énektanár tanítványa.

Az ünnepség végének közeledtével a közönség a sásdi iskola összkarának tapsolhatott. A felső tagozat valamennyi osztályába, valamint a harmadik és negyedik évfolyamokra járó tanulók között a 4.a és a 3.b teljes létszámban képviseltette magát.

A mintegy százhúsz diák előadásában elsőként a Katona Edit tanárnő által betanított We Wish You a Merry Christmas - Ó, mily öröm a karácsony című angol dal hangzott el, majd a Noxtól a Szent ünnep következett. A jubileumi hangverseny befejezéseként a TNT Fehér karácsonyát énekelte az összkar Kengyel Zsuzsanna igazgatónő közreműködésével.

Képgalériánk a hírünk címsora alatti „kapcsolódó galéria” hivatkozásra, vagy ide kattintva nyitható meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.