Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2011. Szeptember 11. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Két cégre bonthatják a MÁV-ot

Két cégre bonthatják a MÁV-ot

Nyilvánosságra került a vasúttársaság átalakításáról készült tanulmány.

Amely szerint önálló céggé válhat a pályavasutat működtető szervezet, a személyszállító MÁV-Startba pedig beolvasztanák a mozdonyokat és a vagonokat üzemeltető-karbantartó leánycégeket - írja a Magyar Nemzet. A vasúti pályahálózat-működtető tevékenységet szervezeti szempontból el kell különíteni a vasúti szolgáltatást nyújtó szervezetektől a Széll Kálmán-terv, az Európai Unió előírásai, valamint nemzetközi jogszabályok alapján. A Magyar Nemzet információi szerint ezt tartalmazza az a tanulmány, amelyet független szakértők alkottak a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnökének felkérésére.

A javaslat szerint meg kell szüntetni a MÁV Zrt. 'holding/konszern jellegű' felépítését, és ehelyett két nagy egységet kell felállítani. Így a pályavasút, amely ma a MÁV Infrastruktúra Zrt. néven ismert, mind pénzügyi, mind szervezeti és irányítási szinten önállóvá válna valamennyi vasúti személyszállítási, árufuvarozási és vontatási szolgáltatást nyújtó társaságtól. A másik cég a jelenlegi személyszállító vasútra, a MÁV-Start Zrt.-re épülne, kiegészítve a járműveket biztosító, illetve karbantartó leányvállalatokkal.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: máv

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 18:16, szombat | Belföld

Barlangot találtak a fővárosban

Barlangot találtak a főváros II. kerületében, az Alsó Törökvész úton - közölte a kerület polgármestere csütörtökön a Facebook-oldalán.

2022. Május 28. 13:07, szombat | Belföld

Megnyílnak a tűzoltóságok gyereknap alkalmából vasárnap

Gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok kapui az érdeklődők előtt vasárnap.

2022. Május 28. 08:03, szombat | Belföld

Áprilisban stabilizálódtak a földgázárak

Az orosz-ukrán konfliktus, valamint a háború következményeként hozott szankciós intézkedések hatására kiugró márciusi árak után áprilisban alacsonyabb áringadozások mellett

2022. Május 28. 07:00, szombat | Belföld

Az apa ölhette meg tizenéves lányait Aszódon

A gyanú szerint az apa megölte két tizenéves lányát Aszódon, majd öngyilkosságot kísérelt meg - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) pénteken a rendőrség honlapján.