Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2012. Március 01. 07:07, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Kétmilliárdba kerül a restik államosítása

Kétmilliárdba kerül a restik államosítása

Az államvasutak 2 milliárd forintért újra 100 százalékos tulajdonosa lesz a Resti Zrt.-nek.

A tulajdonosi viszonyok tisztázását követően uniós fejlesztések is beindulhatnak, és kormányablakok létesülhetnek a három nagy budapesti pályaudvaron és a főbb vidéki állomásokon – számolt be róla a Gazdasági Rádió.

A MÁV Zrt. és a Resti Zrt. többségi tulajdonosai: a Lázár és Fiai Kft., a Resdan Invest Kft., valamint a Kiron Invest Kft. előszerződést kötöttek, amelynek értelmében a Resti Zrt. 85,58 százalékos részvénycsomagja a MÁV Zrt. számára kerül értékesítésre, így a MÁV Zrt. meghatározó állomási területei mentesülnek a megörökölt haszonélvezeti szerződéstől, így azok fejleszthetővé és hasznosíthatóvá válnak. A megállapodás nyomán megindulhat az üzletrészek részletes vagyonértékelése, majd erre alapozva a tranzakció lezárása.

A MÁV és a Resti tulajdonosai között 1991-ben megkötött szerződésben foglaltak (fejlesztések, franchise rendszer kialakítása) elmaradtak, így a vasútállomások korábbi szolgáltatásai – különösen a meleg konyhás étkeztetés – folyamatosan megszűntek. Helyüket számos helyszínen profilidegen szolgáltatások vették át, így például játékautomatákat üzemeltető vendéglátó helyek, használt ruha üzletek. Az uniós forrásokból, részben a NIF Zrt. valamint részben a MÁV Zrt. által kezdeményezett állomási fejlesztések során a már bejegyzett haszonélvezeti joggal terhelt területek egy részét szükséges vasútüzemi, utasforgalmi célra is felhasználni, ez azonban mindezidáig nem ritkán akadályba ütközött.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 13:07, szombat | Belföld

Megnyílnak a tűzoltóságok gyereknap alkalmából vasárnap

Gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok kapui az érdeklődők előtt vasárnap.

2022. Május 28. 08:03, szombat | Belföld

Áprilisban stabilizálódtak a földgázárak

Az orosz-ukrán konfliktus, valamint a háború következményeként hozott szankciós intézkedések hatására kiugró márciusi árak után áprilisban alacsonyabb áringadozások mellett

2022. Május 28. 07:00, szombat | Belföld

Az apa ölhette meg tizenéves lányait Aszódon

A gyanú szerint az apa megölte két tizenéves lányát Aszódon, majd öngyilkosságot kísérelt meg - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) pénteken a rendőrség honlapján.

2022. Május 28. 06:00, szombat | Belföld

Forgalmi engedéllyel igazolható a jogosultság a hatósági áras üzemanyagvásárlásra

A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét