Városlista
2021. június 15, kedd - Jolán

Hírek

2021. Június 03. 16:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata, fotó: freepik.com

Kiemelt forrást biztosít Dombóvár a nevelési intézmények felújítására, korszerűsítésére

Kiemelt forrást biztosít Dombóvár a nevelési intézmények felújítására,  korszerűsítésére

Egy fél csoporttal többet indított az önkormányzat az előző évekhez ké­pest óvodai szinten, és folytatja a tavaly megkezdett bővítési tervét a bölcsődében.

Számszerűsítve a Dombóvári Szivárvány Óvodában 2020-hoz képest valamivel több mint a kétszeresét, azaz 14,8 millió forintot, a Dombóvári Százszorszép Óvoda tekintetében is szintén a kétszeresét, összesen 11,5 millió forintot fordítanak. Örömteli, hogy Dombóváron is tapasztalható a kormány családbarát politikájának köszönhetően a növekvő bölcsődei és óvodai ellátási igény az intézményekben, amelyre helyi szinten is lépéseket kellett tennie a városvezetésnek. Ezért egy fél csoporttal többet indított az önkormányzat az előző évekhez ké­pest óvodai szinten, és folytatja a tavaly megkezdett bővítési tervét a bölcsődében.

Ezen felül a Pénzügyminisztérium által meghirdetett bölcsőde fejlesztési program című pályázatra adott be támogatási igényt Dombóvár Város Önkormányzata. A kiírás szerint 8 millió forint támogatás kérhető gyermekenként a férőhelyek bővítése céljából. A Dombóvári Százszorszép Óvoda Tündérkert Bölcsődéjében 96 millió forint pályázati forrásból – amely tervezetten 12 férőhely bővítésére lesz elegendő –, az akadálymentesítés, a parkoló bővítése mellett a meglévő eszközök cseréjére és új eszközök vásárlására lesz lehetőség, továbbá az udvari játszótér is megújulhat, amelyhez a városvezetés 7 millió forint önrészt biztosít.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 14. 14:03, hétfő | Helyi

A héten szállítják a zöldhulladékot Dombóváron

A héten aktuális a zöldhulladék szállítás, kérjük Önöket, átlátszó zsákokba gyűjtve helyezzék ki az elszállíttatni kívánt zöldhulladékot a megszokott hulladékszállítási napon reggel 6 óráig.

2021. Június 13. 10:53, vasárnap | Helyi

Puszpán Zoltánnét 90. születésnapja alkalmából köszöntötték

Puszpán Zoltánnét 90. születésnapja alkalmából, valamint neve napján Pintér Szilárd polgármester és Horváth József Lászlóné önkormányzati képviselő köszöntötték.

2021. Június 12. 08:00, szombat | Helyi

170 millió forintból újul meg a Dombóvárt Hőgyésszel összekötő útszakasz

Idén év végéig több mint 6,5 milliárd forintból valósulnak meg útépítési, -felújítási beruházások Potápi Árpád János választókerületében, Tolna megyében.

2021. Június 10. 09:00, csütörtök | Helyi

Tájékoztatás a gyermekorvosi rendelők nyári rendelési ügyeletéről

Az alábbiakban a gyermekorvosi rendelők nyári rendelési ügyeletéről olvashatnak tájékoztatást: