Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 19. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Kihirdették az Erzsébet-tábor pályázat győzteseit

Kihirdették az Erzsébet-tábor pályázat győzteseit

Kihirdették a Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt Erzsébet-tábor pályázat nyerteseit pénteken Budapesten. A Nyári élmények címet viselő versenyen azok a diákok indulhattak, akik tavaly nyáron részt vettek valamelyik Erzsébet-táborban.

Az Erzsébet-program keretében megvalósult tematikus vagy általános táborokban tavaly több mint 14 ezer gyermek nyaralhatott kedvezményes áron. Számukra az alapítvány pályázatot hirdetett, amelyben arra kérték a gyerekeket, fogalmazzák meg prózában, versben vagy képekben a számukra legkedvesebb tábori pillanatokat - idézte fel a programot Majthényi László, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány főtitkára a díjátadón.
A felhívásra csaknem 100 pályamunka érkezett. Volt, aki naplóformában mutatta be emlékeit, de sokan készítettek rajzot, hímeztek emlékkendőt, vagy hajtogattak origamit.
Írásos beszámoló kategóriában a 8-14 éves korosztályból Csákfalvi Réka Nyári élmények. Táborozás Balatonszárszón című naplója kapott első díjat, második Kiss Gergő tábori élménybeszámolója, harmadik pedig Csuhaj Nikoletta verses naplója lett.
A 15-18 évesek közül Schmidt Kamilla Lili Bejött a kő, papír, olló! című munkáját jutalmazták első díjjal, a második helyezett Csizmadia Réka írása lett.
A képzőművészeti munkák kategória nyertese Horváth Nikolett Hullámok hátán című akvarellje lett, a második helyen Zámbó Adrián színes pasztellrajza, harmadikon pedig Mostoha Tímea krétarajza végzett. A zsűri 11 alkotást különdíjban részesített.
A pályázat nyerteseit az Erzsébet-program Tanácsadó Testületének tagjai választották ki Borza Teréz iparművész elnökletével. A kategóriák első helyezettjei családi üdülést kaptak jutalmul. A díjnyertes munkákból az alapítvány kiadványt állított össze, amelyet a táborokban készült életképekkel és a résztvevő gyerekek idézeteivel egészített ki.
A 2012. június 18. és augusztus 25. között zajlott általános vagy tematikus (sport, történelmi, művészeti) táborokra családsegítő és/vagy gyermekjóléti szolgáltatásban, valamint átmeneti gondozásban részesülő, gyerekvédelmi szakellátásban, nevelőszülői hálózatban ellátott gyermekek, illetve iskolai csoportok pályázhattak. Az alapítvány 1 milliárd forinttal támogatta a programokat, így egy gyermeknek csupán ezer forintot kellett fizetnie egy heti ellátásért.
Az alapítvány idén 2,5 milliárd forint értékben támogatja a programot; ebből 1,1 milliárd forintot szociális üdülési támogatásra fordít, 1,4 milliárdból pedig elsősorban gyermekek és fiatalok táboroztatását segíti.
A részletes idei pályázati feltételek a www.erzsebetprogram.hu honlapon olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.