Városlista
2021. június 12, szombat - Villő

Hírek

2011. Július 18. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Könnyítik a bekamerázás szabályait

Könnyítik a bekamerázás szabályait

Egy törvénymódosítással egyszerűbbé válik a társasházak bekamerázása. Eddig a lakók 100 százalékának belegyezése szükségeltetett a biztonsági eszköz felszereléséhez, mostantól azonban elég a minősített többség.

A közrádió összeállításából kiderül, hogy a társasházak bekamerázásához eddig az adatvédelmi törvény volt az irányadó, ez viszont a lakók száz százalékának az egyetértéséhez kötötte az eszközök használatát.

Egy nagy épületben viszont lehetetlen beszerezni minden lakó beleegyezését, mert vannak például külföldi tulajdonosok, akik nem is az országban élnek, de sokan mások is csak befektetési szándékkal vesznek lakást, szóval nem lehetséges száz százalékos közgyűlést összehozni.

Egy törvénymódosítással azonban egyszerűbbé válik a bekamerázás, elég a döntéshez a minősített többség. De kamerákat csak bűncselekmények megelőzésére, vagyon- és személyvédelmi céllal szabad felszerelni, és csak akkor, ha a védelem másképp nem oldható meg. Ezzel egyidejűleg el kell fogadni egy adatkezelési szabályzatot.

Címkék: kamera

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 12. 19:01, szombat | Belföld

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon

Hétfőtől ismét teljes nyitvatartással működik három átkelő a szerb-magyar határon - közölte honlapján a rendőrség szombaton.

2021. Június 12. 16:58, szombat | Belföld

Hajós felvonulást tartottak a Dunakanyarban

Hagyományteremtő hajós felvonulás volt szombaton a Dunnakanyarban. A sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, többtucatnyi hajó vonul végig a Dunán.

2021. Június 12. 16:50, szombat | Belföld

Érkezik az év első tartós hőhulláma

Az éjszaka várható hidegfront elvonultával érkezik az év első tartós hőhulláma - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

2021. Június 12. 07:00, szombat | Belföld

Nőtt a hazai villamosenergia- és gázfelhasználás

Magyarországon a villamosenergia-felhasználás 4168 gigawattóra (GWh) volt márciusban, 3,3 százalékkal több, mint egy éve, a földgáz belföldi felhasználása 9 százalékkal 42,6 petajoule-ra (PJ) nőtt