Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Április 05. 23:20, kedd | Helyi

Környezetvédelmi vetélkedőt tartottak az öko-napon - képgalériával

Környezetvédelmi vetélkedőt tartottak az öko-napon - képgalériával

Az APOK Belvárosi Általános Iskolai Tagintézményének március 31-i tanítás nélküli napja eseménydúsra sikerült. Viszont nem lett volna az igazi, ha nem koronázza meg valami jó kis vetélkedő. Az iskola felsős osztályaiból és vendégisk

A 15 belvárosis mellett a kocsolai, a szakcsi, és a SZOR Gárdonyi iskola, valamint az Illyés Gyula Gimnázium egy-egy csapata nevezett be a vetélkedőbe. A JAM csarnoktól a Szállásréti-tóig kialakított hat állomásra telepített három-három feladat tette próbára a résztvevők ügyességét és szellemi képességeit.

A legtöbb nehézséget talán a tónál szelektíven gyűjtött hulladékkal végrehajtandó célba dobálás okozta a diákoknak. Míg a legjobban a JAM-ben esedékes, szintén ügyességi feladatot élvezték a csapatok. Itt kukás váltók vártak rájuk. Az egyiknél egy-egy lány került a 120 literes és tiszta szemetesbe, és őket így gurítva kellett egy másik, álló leányzót megkerülve visszarohanniuk a fiúknak a többiekhez. Míg a másiknál egy kisebb kukát ketten hordozva volt ugyanez a feladatuk. A Gyár utcai természetőr bázisnál kihívást jelentett a csapatoknak az is, hogy sörös dobozokból ötemeletes építményt rakjanak össze.

A szellemi megoldandókat úgy állították össze a szervezők, hogy arra ne kelljen készülniük előre a versenyzőknek. Az egyik állomásnál környezetvédelmi totó, a másiknál rejtvény, a harmadiknál meg egy meghökkentő szöveg megértésével megválaszolható kérdések tették próbára őket. A végén a JAM-ben pedig pincepörköltezés, amelynek környékén az eredményt is kihirdették.

A legjobb három dombóvári csapat - akik egy pályázat eredményeként kaphattak díjakat - végül ők lettek: 1. Harriers (?) (Illyés Gyula Gimnázium), 2. SZOR Gárdonyi, 3. Belvárosi Iskola 8.a osztály. A kistérségből érkezett valamennyi gárda jól járt. Nemcsak a részvételből adódó mókából és tanulásból jutott ki nekik, hanem valamennyien az ÖKO-DOMBÓ Kft. által felajánlott ajándékokkal vehették haza az útirányt a végén. Ugyanezen cég minden résztvevő diákot meglepte egy-egy szelektív gyűjtéssel kapcsolatos füzettel.

Fotóriporterünk a JAM csarnoknál és a természetőr bázisnál volt aktív. Az ennek eredményeként összeállított képgalériánk a Szórakozó negyedben érzi jól magát. Viszont ha csak erre kíváncsi, nem érdemes a rovatot külön megnyitnia, hiszen a lenti képre klikkelve tálcán kínáljuk a fotókat.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.