Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 11. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Ákossal és Afrojackkal startol a Balaton Sound

Ákossal és Afrojackkal startol a Balaton Sound

A 150 hazai és világsztár fellépőt felsorakoztató 6. Heineken Balaton Sound a megszokottnál korábban, szerda délután megnyitotta kapuit; a vasárnapig tartó fesztivál nulladik napján a nagyszínpadon Ákos, az arénában Afrojack lép fel este fél 10, illetve éjjel 1 órai kezdettel.

A korábbi években csütörtökön kezdődő Balaton-parti fesztivál nulladik napján, szerdán a főszervezők bejárást tartottak, amelyen Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, a rendezvény fővédnöke példaértékűnek nevezte a Balaton Soundot, amiért nemzetközi szinten is vonzó minőséget produkáló, új piac és új célcsoport felé nyitó fesztivállá vált, ahol a vendégek több mint 20 százaléka külföldi.
Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere elmondta, hogy a fesztivál területén uniós támogatással 25 millió forintból új, akadálymentesített, értékmegőrzővel ellátott vizesblokk épült, amely a rendezvény után Zamárdi lakosainak és vendégeinek kényelmét fogja szolgálni. Tavaly bevált, így idén is lesz 24 órás ügyeletet adó operatív csoport, amely minden problémás estet gyorsan és hatékonyan tud kezelni. Idén a por ellen folyamatosan locsolják a környező utcákat, a jegyüzérek miatt pedig a bejárat körüli területet is rendezvényterületté minősítették, hogy a biztonsági emberek ott is intézkedhessenek.
Lázár János, a térség önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség titkára arról beszélt, hogy ma már egymást érik a színvonalas fesztiválok a Balatonnál, amit a települések igyekeznek összehangolni, felismervén, hogy a Balaton együtt jobban eladható.
Az idei Balaton Soundon összesen ezer négyzetméternyi színpadon 150 hazai és külföldi előadó ad koncertet, köztük Avicii, David Guetta, Paul Kalkbrenner, Armin van Buuren, Steve Angello, a Gossip, Calvin Harris és Yonderboi. Az eseményre öt nap alatt százezer vendéget várnak Zamárdiba itthonról és külföldről.
A fesztiválra bérletek már csak korlátozott példányban válthatók, napijegy azonban még minden napra kapható. A Soundon, hasonlóan a Sziget Szervezőiroda többi fesztiváljához, már tavaly bevezették a készpénzmentes fizetési rendszert, a kártyás fizetést, emellett idén már bizonyos, a fesztiválon kívüli bankkártyákkal is lehet fizetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.