Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2011. Május 22. 21:33, vasárnap | Helyi

Koszorúcska Sásdon: kilenc táncospárnak szólt a taps - képgalériával

Koszorúcska Sásdon: kilenc táncospárnak szólt a taps - képgalériával

Május 21-én rendezték meg a sásdi általános iskolában a nyolcadikosoknak szervezett hagyományosa társastánc-tanfolyamot lezáró koszorúcskát. A helyben végzők lelkes csapata több környékbeli suliba járó fiatallal kiegészülve hónapok

A tanfolyamot vezető Szabó László tánctanár felkonferálásában először latin, majd sztenderd táncokat mutattak be a tanoncok. A sorozat utolsó darabjaként eltáncolt bécsi keringő után apró ajándékkal köszönték meg a törődést a tanár úrnak, majd szüleiket és rokonaikat felkérve járták el újra a bécsit.

Ám ezzel még korántsem ért véget a bál, hiszen egy kis pihegést követően három hölgyválaszos tánc következett, amelyek közben a lányok szalagokat tűzdeltek a lekért fiúk ingeire. Mindez pedig arra ment ki, hogy kiderüljön, ki lesz az idei bálkirály. A móka végén jó pár fiúnak jutott tíznél több szalag, de huszonkilencet egyedül Bogdán Janó gyűjtött be. Párjával, Hartmann Fruzsinával így ő kezdhette meg a már-már záró táncnak hitt keringőt, amelyhez azután a többiek is csatlakoztak.

Azonban az ekkorra már kellemesen elfáradt tizennyolcak Szabó Lászlóval kiegészülve még ezt is megfejelték az összekapaszkodós, kígyóban járható szerb eredetű hoppá cuppával, mely már valóban a bál utolsó attrakciója volt. Így aztán már nem maradt más hátra, mint a csoportos fényképezkedés, valamint a rokonoktól és ismerősöktől jövő, jól megérdemelt gratulációk.

A Szórakozó negyedben található képgalériánk az alábbi képre kattintva is megnyitható.


Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.

2022. Október 07. 09:00, péntek | Helyi

Pályázati lehetőség a „Bursa Hungarica” ösztöndíjra

A pályázatok beadási határideje: 2022. november 3. (csütörtök) 12 óra.

2022. Október 06. 15:00, csütörtök | Helyi

Megnyílt Kigyós Sándor és Kigyós Borbála Újra együtt című kiállítása

Október 1-jén Nagy T. Katalin Németh Lajos-díjas művészettörténész nyitotta meg Kigyós Sándor (1943-1984) szobrászművésznek és leányának, Kigyós Borbála képzőművész, designernek első közös, Újra együtt című kiállítását.

2022. Október 06. 11:00, csütörtök | Helyi

Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) több mint 15 éve indította útjára a Magyar Diáksport Napját.