Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2012. Február 22. 09:48, szerda | PR
Forrás: Dr. Gothár Mária

Küzdje le a stresszt!

Küzdje le a stresszt!

A stressz – a szervezet reakciója minden olyan ingerre, mely egyensúlyából kibillenti, alkalmazkodásra készteti.

Napjainkban sajnos nagyon is élő, divatos fogalom – valljuk be – nem alaptalanul. Oka a rohanó életmód, határidők, bizonytalan munkahely, áremelések, tömeg, zaj, stb. A stresszel való sikeres megbirkózás egyik alapfeltétele testünk és lelkünk figyelmeztető jeleinek felismerése. Szervezetünk egyénenként változó módon figyelmeztet bennünket, vegyük komolyan a különböző jeleket! Gyakori fizikai tünetek lehetnek: izzadás, nyirkos végtagok, migrénes fejfájás, merev nyak és váll, szédülés, vérnyomás ingadozás, emésztési problémák, hasmenés, alvászavarok, szexuális élet problémái stb. Érzelmi tünetek: szorongás, félelem, ingerlékenység, indokolatlan dühkitörések, döntésképtelenség, határozatlanság érzése, túlérzékenység, feledékenység, stb. Megváltozott magatartás: eltúlzott étkezés, agresszív viselkedés a közlekedésben, parancsolgatás, sértegetés, cinikus viselkedés stb.

A túlhajszolt szervezet egy idő után kimerül, legyengül, megbetegszik. Gyakran a lélek problémái vetülnek ki a testre betegségek formájában. Számtalan módja van a testünk és lelkünk pihentetésének, sajnos csak kevesen áldozunk célirányosan időt és energiát erre, pedig nagyon fontos lenne!

A fülakupunktúra egyik indikációs területe a stressz, a szervezetben felgyülemlett feszültség oldása. Általános nyugtató, lazító hatású pontok kezelésével enyhíti a stressz tüneteit, kiegyensúlyozó hatása van a szervezet megbomlott energetikai állapotára. Életkörülményeink megváltoztatására nem megoldás, de számos esetben javítja a kedélyállapotot, közérzetet, a problémákhoz való hozzáállást, erősít a stresszel való megküzdésben.

Fülakupunktúrás addiktológiai magánrendelés
Dombóvár, Ady E. u. 60. Bejelentkezés: 06-30-9850-171
Rendelési idő: hétfő-szerda-péntek: 15-19 óráig.
Dr. Gothár Mária orvos- természetgyógyász, fülakupunktúrás addiktológus

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

2023. Május 17. 10:50, szerda | PR

Pokorny Lia, Geszti Péter és más sztárok erősítik a 10 millió Fa 1%-os kampányát

Idén lesz négyéves a még mindig kezdeti lendületével robogó 10 millió Fa közösség, amely mint alapítvány, más ilyen szervezetekhez hasonlóan végre maga is gyűjtheti az adók 1 %-át.

2023. Május 12. 13:49, péntek | PR

Allergia vizsgálat

Allergia vizsgálat vérből – a pollen és ételallergia felderítésére