Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Március 14. 09:03, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Lakásról lakásra jártak a betörők

Lakásról lakásra jártak a betörők

Segélykérésre reagálva a helyszínen tetten érték azt a két férfit a dunakeszi rendőrök, akik zárfésűkkel felszerelkezve jártak lakásról lakásra.

Egy Dunakeszi, Huszka Jenő utca társasház lakói hívták március 9-én kora délután a rendőröket, miután a lépcsőházban számukra idegen emberek tűntek fel, akik sorra kopogtattak a bejárati ajtókon – közölte a rendőrség.

A járőrök az első és a második emeleti fordulóig lépcsőztek, amikor megláttak két férfit. Kiderült, nem ott laknak, a kérdésre pedig, hogy akkor mit keresnek az épületben össze-vissza válaszokat adtak. Legbeszédesebb mondatukkal zárták le a diskurzust: csak ügyvéd jelenlétében hajlandóak további kérdésekre válaszolni.

Erősítette a bűnös ott tartózkodásuk gyanúját, hogy ruhájuk speciális szerszámokkal - zárfésűk, csípőfogó - volt kitömve, de akadt még ott némi bankjegy és női gyűrű is. Elfogás, előállítás, elszámoltatás következett. Utóbbi rövidnek bizonyult, ugyanis korábbi ígéretük ellenére egyikük sem tett vallomást - pedig védőjük jelen volt – tette hozzá a rendőrség.

A helyszínen kiderült még, az egyik első emeleti lakást „megcsinálták”, 130 ezer forintot és egy gyűrűt loptak el, miután szinte láthatatlanul, szaknyelven roncsolásmentesen bejutottak.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egyelőre egy rendbeli lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 49 éves gyömrői, valamint a 22 éves maglódi férfi ellen, egyben vizsgálják, hogy további hasonló jellegű bűncselekményekkel összefüggésbe hozhatók-e.
Az őrizetbe vett gyanúsítottakat a bíróság azóta letartóztatta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.