Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2011. December 16. 14:05, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Lassult az építőipari termelés csökkenése

Lassult az építőipari termelés csökkenése

Csökkent az építőipari termelés volumene októberben, 8,5 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel korábban.

A termelés csökkenését az út- és vasútfelújítási munkák mérsékelték, miközben az épületépítések visszaesése tovább folytatódott.

Október végén a jövőbeni építési munkákra vonatkozó, megkötött szerződések volumene 37,1 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. Az év első tíz hónapjában a termelés 10,3 százalékkal elmaradt a 2010 azonos időszakától.

A termelés októberi, 8,5 százalékos mérséklődésen belül mindkét építményfőcsoport termelése csökkent. Nagyarányú, 16,8 százalékos visszaesést figyeltek meg az épületek építésében, az egyéb építmények építése pedig 0,5 százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. Szezonálisan kiigazított indexek alapján októberben az épületek építésének volumene 4,9 százalékkal, az egyéb építményeké 0,7 százalékkal alacsonyabb volt a szeptemberinél. Az év első tíz hónapjában az épületek építésének teljesítménye 12,6, az egyéb építményeké 7,7 százalékkal csökkent éves alapon. Októberben az építőipar ágazatai közül az épületek építése ágazat termelése 8,1 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Az egyéb építmények ágazat termelése 6,1 százalékkal meghaladta a 2010. októberit, elsősorban útépítési és vasút-korszerűsítési munkáknak köszönhetően.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: építőipar

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 13:24, péntek | Belföld

Bíróság elé kell állniuk a Balatonszemesen igazoltatott, a rendőri intézkedésnek ellenszegülő személyeknek

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és becsületsértés vétsége miatt rendelt el nyomozást az ügyben.

2022. Október 07. 13:16, péntek | Belföld

Nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz szakszervezetek a megélhetési válság miatt

Nyílt levélben fordult a megélhetési válság miatt Orbán Viktor miniszterelnökhöz a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF).

2022. Október 07. 08:24, péntek | Belföld

Kilenc hónap alatt 5592 lakástűz – 443 sérült és 58 halott

Idén szeptember végéig csaknem 5600 lakás gyulladt ki Magyarországon.

2022. Október 07. 06:00, péntek | Belföld

Rászoruló családokat segít a református szeretetszolgálat

Új adománygyűjtést indít a Magyar Református Szeretetszolgálat, a befolyt összegből fél éven keresztül személyre szabott segítséget kaphatnak a rászoruló családok.