Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 17. 10:41, hétfő | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Bruzák Noémi

Élelmiszert foglaltak le és semmisítettek meg egy távol-keleti cégnél az ellenőrök

Élelmiszert foglaltak le és semmisítettek meg egy távol-keleti cégnél az ellenőrök

Mintegy 4,5 mázsa élelmiszeripari termék megsemmisítését, és közel 45 tonna élelmiszer forgalmi korlátozását rendelték el a hatóságok egy távol-keleti élelmiszer kiskereskedelmi egységben.

Valamint ugyanennek a cégnek a nagykereskedelmi telephelyén egy ellenőrzés során; a vállalkozó milliós nagyságrendű bírságra számíthat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) hétfőn az MTI-vel.

A NÉBIH munkatársai a Nemzeti- Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Főigazgatóság járőreivel közösen ellenőrizte szeptember 14-én a két budapesti kereskedelmi egységet.
A kiskereskedelmi üzletben 4,5 mázsa ismeretlen eredetű, lejárt minőség megőrzési idejű halat, kagylót, tenger gyümölcseit, illetve jelölés nélküli tésztát, savanyúságot foglaltak le. Ezeket hétfőn megsemmisítik. Emellett az üzletben fellelhető további, közel 5 tonna, magyar jelöléssel nem rendelkező élelmiszer forgalmi korlátozását rendelték el az áruk eredetének igazolásáig, illetve a magyar nyelvű jelölés elhelyezéséig.
A cég nagykereskedelmi telephelyén tartott ellenőrzésnél a fagyasztó kamrákban 25 tonna állati eredetű és növényi élelmiszer forgalmazását korlátozták, a termékek részletes vizsgálata még folyamatban van. A további raktárakban megközelítőleg 15 tonna száraztészta, növényi olajok, szárított termékek, édesipari termékek kerültek hatósági zár alá. A helyszínen élelmiszer hamisításra utaló, átcsomagoláshoz használt eszközöket is lefoglaltak, egyebek közt denaturált szeszt, etiketteket, csomagolóanyagokat.
A hatóságok szerint feltételezhető, hogy a fenti telephelyekről az élelmiszerek az országban üzemelő távol-keleti vendéglátóhelyekre kerültek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton