Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2024. Június 04. 10:13, kedd | Helyi

Lezárult a 34. „Fekete István és én” c. rajzpályázat

Lezárult a 34. „Fekete István és én” c. rajzpályázat

Az idei évben 10 iskola 81 rajzzal és festménnyel pályázott.

A korábbi hagyományoknak megfelelően az idei évtől újraindították a Fekete István Kulturális Egyesület alapszabályának megfelelően a rajzpályázatot a Földi István Könyvtárral közösen, mely intézmény tagja is az egyesületnek.

A koronavírus-járványnak és a nehéz gazdasági helyzetnek köszönhetően pár évet ki kellett hagyni – mondta el bevezetőjében és köszöntőjében Bodó Imre elnök.

Az idei évben 10 iskola 81 rajzzal és festménnyel pályázott. A zsűri munkáját Dörnyei Szilárdné Erika ny. rajztanár, Nagyné Ujhelyi Mónika gyermekkönyvtáros, Harsányiné Babocsai Gabriella elnökségi tag, Szívek Éva Judit titkár és Bodó Imre elnök végezték el. 37 pályamunkát jutalmaztak oklevéllel és egy-egy Fekete István könyvvel.

Évek óta támogatja az egyesületet a Kissler – söröző csokoládé adománnyal, melyet a gyermekeknek osztanak ki a szervezők. Végül az elnök megköszönte a könyvtár és a felkészítő tanárok, a szülők és a gyermekek munkáját és szorgalmát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:46, péntek | Helyi

Karbantartás után újra nyitva a dombóvári uszoda

Az augusztusi karbantartási és felújítási munkák után újra nyitva áll az uszoda. Az alábbi időpontokban van lehetőség bárkinek igénybe venni egyéni sportolás céljából:

2024. Szeptember 03. 13:04, kedd | Helyi

Kihirdették a „Dombóvár másKÉPp” fotópályázat végeredményét

A Magyar Fotográfia Napján ünnepélyes keretek között hirdették ki a „Dombóvár másKÉPp” pályázat végeredményét; a díjazott fotósok átvehették oklevelüket és nyereményeiket.

2024. Szeptember 03. 08:49, kedd | Helyi

Babits Mihály-díjat kapott Erky-Nagy Tibor

Erky-Nagy Tibor Babits Mihály-díjat vehetett át Szekszárdon, a Tolna vármegye születésnapjának évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen.

2024. Szeptember 02. 09:32, hétfő | Helyi

100. születésnapját ünnepelte Szilvási Dezsőné

100. születésnapján Szilvási Dezsőnét Pintér Szilárd polgármester is köszöntötte.