Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Június 04. 10:13, kedd | Helyi

Lezárult a 34. „Fekete István és én” c. rajzpályázat

Lezárult a 34. „Fekete István és én” c. rajzpályázat

Az idei évben 10 iskola 81 rajzzal és festménnyel pályázott.

A korábbi hagyományoknak megfelelően az idei évtől újraindították a Fekete István Kulturális Egyesület alapszabályának megfelelően a rajzpályázatot a Földi István Könyvtárral közösen, mely intézmény tagja is az egyesületnek.

A koronavírus-járványnak és a nehéz gazdasági helyzetnek köszönhetően pár évet ki kellett hagyni – mondta el bevezetőjében és köszöntőjében Bodó Imre elnök.

Az idei évben 10 iskola 81 rajzzal és festménnyel pályázott. A zsűri munkáját Dörnyei Szilárdné Erika ny. rajztanár, Nagyné Ujhelyi Mónika gyermekkönyvtáros, Harsányiné Babocsai Gabriella elnökségi tag, Szívek Éva Judit titkár és Bodó Imre elnök végezték el. 37 pályamunkát jutalmaztak oklevéllel és egy-egy Fekete István könyvvel.

Évek óta támogatja az egyesületet a Kissler – söröző csokoládé adománnyal, melyet a gyermekeknek osztanak ki a szervezők. Végül az elnök megköszönte a könyvtár és a felkészítő tanárok, a szülők és a gyermekek munkáját és szorgalmát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 11:45, szerda | Helyi

Az extrém balesetek napja volt

A nyári hőségben a vármegye útjain július 16-án egyetlen nap alatt nyolc baleset is történt. Négy esetben sérüléssel végződtek az ütközések. Mindegyik alkalommal kétkerekűek vezetői voltak érintettek.

2024. Július 16. 08:36, kedd | Helyi

A hőség sem volt akadálya a Balaton körüli retro kismotorozásnak

Az elmúlt hétvégén 8. alkalommal motoroztuk körbe a Balatont a féltve őrzött kis retro motorokkal, túlnyomó részben Babettákkal - számolt be a túráról a dombóvári szervező, Balogh László.

2024. Július 15. 14:11, hétfő | Helyi

Egy tucat közlekedési baleset történt Tolna vármegye útjain július második hétvégéjén

Tolna vármegyében az elmúlt 72 órában négy sérüléses és nyolc anyagi káros baleset történt. A balesetekben ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg.

2024. Július 15. 11:25, hétfő | Helyi

Gyászhír

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Kovács Sándor az Agrár-Béta Kft. volt tagja életének 89. évében elhunyt.