Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Február 15. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Magyar Máltai Szeretetszolgálat: 12 milliárd forint keretösszeggel indult program a felzárkózó települések gondjainak enyhítésére

Magyar Máltai Szeretetszolgálat: 12 milliárd forint keretösszeggel indult program a felzárkózó települések gondjainak enyhítésére

Közel 12 milliárd forintos keretösszeggel elindult az a program, amelynek célja, hogy munkához segítse a foglalkoztatásból akár generációkkal korábban kiesett családokat, önálló keresetet, önbecsülést és tervezhető jövőképet adjon állástalan embereknek - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerdán az MTI-vel.

A civil szervezet tájékoztatása alapján a program uniós finanszírozásból, vissza nem térítendő támogatással a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A részleteket ismertetve azt írták, hogy a program segítségével csökkenteni szeretnék Magyarország háromszáz leghátrányosabb helyzetű településén élő emberek munkapiaci sérülékenységét. A célok között szerepel a munkaerőpiaci integráció növelése és a nyílt munkaerőpiaci jelenlét erősítése is - tették hozzá.

Ez olyan komplex, foglalkoztathatóságot elősegítő eszközrendszer kialakításával és működtetésével valósítható meg, amely fenntartható módon, helyi erőforrások mobilizálásával nyújt támogatást a programba bevont személyeknek - emelte ki a szervezet a közleményben.

A képességek és készségek fejlesztésén túl helyi gazdálkodásra alkalmas belterületek kialakítása, műhelyek és kisüzemek létrehozása, valamint az értékesítési folyamat megszervezése, a helyi beruházások létrejöttének ösztönzése és hosszabb távú megtartása is cél - sorolták. Hozzátették, hogy a projekt alapvető pillére a településeken élők öngondoskodó képességének erősítése.

A szeretetszolgálat a Felzárkózó települések program megvalósításában résztvevő szervezetek számára pályáztatás útján támogatást ad tovább azzal a céllal, hogy a partnerszervezetek hasonló projektjeiket megvalósíthassák. A program - amelyről részletek a www.maltaialapitvany.hu és www.fete.hu oldalakon találhatók - 2026. június 30-ig tart - zárul a közlemény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.