Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 18. 09:48, kedd | Belföld
Forrás: ujasz.hu

Már tizenegy devizaadós pertársaság zúzza a bankokat Magyarországon

Már tizenegy devizaadós pertársaság zúzza a bankokat Magyarországon

Most alakult még négy.

Az AXA, ERSTE és OTP bankok mellett most újabb három bank, a K&H, MKB, és a RAIFFEISEN kölcsönszerződéseit is támadják a szövetséges devizaadós pertársaságok, ugyanis 2012.09.15-én a Devizaadósok Szövetsége szervezésében Budapesten a Lurdy Ház Konferencia Központjában újabb négy devizaadós pertársaság alakult meg. Az OTP deviza-elszámolású kölcsönszerződéseinek teljes semmisségének kimondására, már a második pertársaság alakult, Dr. Madari Tibor ügyvéd jogi képviseletével, míg az újabb pertársaságok jogi képviselői, a K&H bankra Dr. Kende Péter, az MKB bankra Dr. Léhner Zsuzsanna és a RAIFFEISEN bankra Dr. Zugh Katalin ügyvédek.
Záros ideig – a kereset benyújtásáig – még lehetőség van ezekhez a pertársaságokhoz csatlakozni. Kérjük e hírt olvasókat, hogy ne telefonálgassanak a megnevezett ügyvédeknek, mert a pertársaságokba az út a szövetség rendes tagjai számára biztosított csak. A hírek szerint a Kúria a devizaadós perek egységes joggyakorlatának az áttekintését hamarosan befejezi, mellyel elősegíti ezen perek átfutási idejének radikális csökkentését, nem kell a bíráknak hezitálni azok befogadását illetően sem. Emlékeztetőként felsoroljuk a Devizaadósok Szövetsége szervezésében létrejött pertársaságokat: AXA (4), OTP (2), ERSTE (2), K&H (1), MKB (1), RAIFFEISEN (1) ami azt jelenti, hogy hat bankra már tizenegy pertársaság alakult. A közeljövőben várható a most megalakult pertársaságok kereseteinek benyújtása (heteken belül) illetve további pertársaságok alakulása is várható. Nem csak az ingatlanfedezetű kölcsönszerződések kerülnek megtámadásra szövetséges pertársasági formában, hanem az autósok is sorra jönnek, hiszen az úgynevezett "megmentőcsomagoktól" függetlenül, az autóvásárlások kölcsöneinél is ugyanaz a törvénysértő helyzet. Alakulás előtt álló szövetségi pertársaságok a CIB és a Merkantil által kötött szerződésekre várhatók az autósok számára, míg további ingatlanos pertársak állnak közel a pertársaság alapításhoz, úgymint CIB és Budapest Bankosok, így a szövetség kiemelten itt (is) fogadja a csatlakozásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk