Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Március 19. 15:40, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Március a közlekedési razziák hónapja Dombóváron és környékén

Március a közlekedési razziák hónapja Dombóváron és környékén

Fokozott közlekedési ellenőrzést hajt végre az első tavaszi hónapban a rendőrség a városban és a kistérség településein. Főként a kerékpárosokra és a gyalogosokra figyelnek, de természetesen egyéb szabálysértéseket elkövetőkkel

A hónap első tizennyolc napján összesen tizenhárom ittas biciklistával szemben intézkedtek a rendőrök. Közülük háromnál volt megállapítható a befolyásoltság ténye – a szonda 0,51 mg/l légalkohol szintnél magasabb értéket mutatott. Így ellenük szabálysértés miatt indítottak eljárást, amelynek eredményeként akár 100000 Ft-os bírsággal is sújthatók. Tíz kerékpáros ellen kisebb közúti szabálysértés miatt folyik eljárás. Ők 30000 Ft pénzbírságra számíthatnak.

Sok olyan szabálysértést is észrevettek a rendőrök a hónap első felében, amely a gyalogosok számlájára volt írható. Gyakran fordult elő náluk, hogy a kijelölt gyalogátkelőhely helyett máshol keltek át az úton. Ez kisebb szabálysértésnek minősül és 30000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A zebra használatának mellőzése egyébként jellemzően a Dombóvár belvárosán áthaladó négysávos úton volt tetten érhető. Itt ugyan nyolc kijelölt gyalogátkelőhely is van, ennek ellenére sokan szabálytalan helyen keltek át a forgalmas és veszélyes úton.

A fokozott ellenőrzések célja a közlekedés biztonságának javítása és a balesetek számának további csökkentése. A fokozott rendőri jelenlétre az elkövetkező időszakban a Dombóvári Rendőrkapitányság illetékességi területén minden településen számítani lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!