Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2012. Március 17. 23:59, szombat | Helyi
Forrás: somogytv.hu, police.hu/baranya

Máris halálos baleset, alig rajzottak ki a motorosok

Máris halálos baleset, alig rajzottak ki a motorosok

Pécstől nem messze máris halált hozott a szezonkezdet, amely mindig veszélyes, mert a hosszú téli szünet alatt az autósok elszoknak a motorosoktól, azok pedig a saját járművüktől.

Pénteken délután Pécs és Szentlőrinc között, a 6-os főút bodai elágazásánál személyautó és motoros ütközött. Utóbbi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően meghalt. Nem várt halál, „csak” súlyos sérülések arra a motorosra, aki csütörtökön délután tért le az útról és állt meg az árokban Magyarhertelend és Orfű között - számol be a police.hu/baranya oldal.

Baranyában 2011-ben 24 olyan személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amelyet motoros okozott. Tavalyelőtt 20 ilyen eset fordult elő, 2009-ben 41, 2008-ban pedig 34 - derül ki a szintén a fenti honlapon található statisztikákból.

A rendőrség tapasztalatai alapján a balesetek legfőbb oka a gyorshajtás, de a motor műszaki állapota is veszélyforrás lehet. Magyarországon az ezredfordulón negyven motoros halt meg az utakon, ma már egy átlagos évben 100 körüli az áldozatok száma. Ráadásul tízből négy motoros nem is saját hibájából hal meg, hanem azért, mert a többi közlekedő nem figyel rá - írja a somogytv.hu.

Fotó: Cserveni Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 11:45, szerda | Helyi

Az extrém balesetek napja volt

A nyári hőségben a vármegye útjain július 16-án egyetlen nap alatt nyolc baleset is történt. Négy esetben sérüléssel végződtek az ütközések. Mindegyik alkalommal kétkerekűek vezetői voltak érintettek.

2024. Július 16. 08:36, kedd | Helyi

A hőség sem volt akadálya a Balaton körüli retro kismotorozásnak

Az elmúlt hétvégén 8. alkalommal motoroztuk körbe a Balatont a féltve őrzött kis retro motorokkal, túlnyomó részben Babettákkal - számolt be a túráról a dombóvári szervező, Balogh László.

2024. Július 15. 14:11, hétfő | Helyi

Egy tucat közlekedési baleset történt Tolna vármegye útjain július második hétvégéjén

Tolna vármegyében az elmúlt 72 órában négy sérüléses és nyolc anyagi káros baleset történt. A balesetekben ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg.

2024. Július 15. 11:25, hétfő | Helyi

Gyászhír

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Kovács Sándor az Agrár-Béta Kft. volt tagja életének 89. évében elhunyt.