Városlista
2023. december 6, szerda - Miklós

Hírek

2012. Február 27. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Még külföldön is bevetnék a magyar tűzszerészeket

Még külföldön is bevetnék a magyar tűzszerészeket

Egy tartalékos-zászlóaljat hoznának létre a Honvédelmi Minisztérium (HM) legnagyobb társasága, a HM EI Zrt.-n belül, századonként egy-egy tűzszerészszakasszal.

A tűzszerészek külföldön is munkát vállalhatnának, például aknamentesítést végezhetnének – tudta meg a Magyar Nemzet Borbíró Zoltántól, a HM hadiipari cégeinek elnökétől.

Tartalékos zászlóaljat hoznának létre a Honvédelmi Minisztérium (HM) legnagyobb társasága, a HM EI Zrt. keretein belül, századonként egy-egy tűzszerészszakasszal – mondta a Magyar Nemzetnek a HM-cégek elnöke. Borbíró Zoltán szerint a magyar tartalékos tűzszerészek külföldön is munkát vállalhatnának, például aknamentesítést is végezhetnének.

A HM EI Zrt. központi irányítása alá veszi a honvédelmi tárca hadiipari vállalatait is, közös lesz a gazdasági, pénzügyi, jogi irányítás, és egységesen végzik a beszerzéseket. A Honvédelmi Minisztérium legnagyobb társaságának kell értékesítenie a honvédség feleslegessé vált ingatlanjait és eszközeit, miközben egyedülálló fejlesztéseken is dolgozik, például mobil konténert gyártott az országos arzénmentesítéshez, pilóta nélküli repülőgépei pedig itthon és külföldön is hasznosíthatók.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az idén nyáron elindulhat a háromdimenziós NATO-radar építése Medinán. A lap információi szerint a lokátor építési engedélyét már véleményezhetik a szakemberek. Az összes szakhatóság hozzájárulásával kiadott engedély birtokában legkésőbb augusztus végén kezdődhet meg az építkezés.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 12:58, kedd | Belföld

Közvéleménykutatás: Támogatják a magyarok a haderőfejlesztést

A Real-PR 93. november végi közvélemény-kutatása szerint a magyarok döntő többsége egyetért a magyar kormány által kezdeményezett honvédelmi fejlesztési intézkedésekkel.

2023. December 05. 07:23, kedd | Belföld

Orbán Viktor a magyar külpolitikát dicsérte

A magyar külpolitika nemzetiérdek-alapú - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn, a Magyar Külügyi Intézet (MKI) alapításának 50. évfordulója alkalmából rendezett budapesti konferencián.

2023. December 05. 07:14, kedd | Belföld

Megjelent a Napenergia Plusz Program pályázati felhívása

a kormány a zöld energia fokozott hasznosítása érdekében a magyar családokat is segíti a modern napelemes rendszerek telepítésében - jelentette be Lantos Csaba hétfőn az Energiaügyi Minisztérium (EM) közösségi oldalán.

2023. December 04. 14:18, hétfő | Belföld

Varga Mihály: Magyarország a zöld átállás egyik nyertese lehet

Magyarországnak megvannak a pénzügyi eszközei ahhoz, hogy a világgazdaság zöld átállásának egyik nyertese legyen