Városlista
2021. május 18, kedd - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Április 29. 15:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Megalakult Dombóváron a Civil Szövetség

Megalakult Dombóváron a Civil Szövetség

Évtizedek óta aktív a civil élet városunkban, jelenleg közel száz szervezet működik Dombóváron. A korábbi Civil Fórum működését új alapokra helyezte a jelenlegi városvezetés.

Az egyesületekkel való együttműködést és támogatásukat is újra gondoltuk és célszerűnek tartottuk, hogy a sportszervezeteket teljesen külön választjuk a többi civiltől – emelte ki Pintér Szilárd polgármester. Így alakult meg a Sport Szövetség huszonnégy és a Civil Szövetség negyvennégy szervezettel. Mindkettő külön-külön öt fős elnökséggel működik a Dombóvári Képviselő-testület által meghatározott szabályok és irányvonalak mentén. Elmondható, hogy az egyesületek többsége aktív szerepet vállal a civil életben.

A Civil Szövetség április 29-én alakult meg. Az elnökségi tagok döntése értelmében az elnöki feladatokat Hosszú Sándor Gergelyre bízták, aki a tavalyi civil díjas Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület vezetője. Az alelnöki posztra Gábor Zoltánt, a Dombóvári Városi Horgász Egyesület delegált képviselőjét szavazták meg, a további elnökségi tagok; Polónyi Csilla a Dombóvár Mentő Alapítvány, Széll Mihályné az Alkony-Támasz Alapítvány és Jánosi Emőke a Dombóvári Székely Kör képviseletében. Az idei évtől a felemelt, négymilliós keret felosztására tettek javaslatot a beérkezett tizenkilenc pályázati igény megismerése után. Az önkormányzat támogatásával az idei évben elsősorban kisebb kulturális programokat, kirándulásokat tudnak megvalósítani a helyi civilek.

Jó érzés, hogy a civilek tenni akarása találkozik az önkormányzat vezetése által is vallott alapértékekkel, a szolidaritással, az egymás iránti megbecsülés kifejezésével. Ezért is fontos, hogy tudatosan keressük azokat a lehetőségeket, találkozási pontokat, ahol megmutatkozhat az egymásra találásban lévő erő, a közös munka, a támogatás, a folyamatos párbeszéd – emelte ki az esemény alkalmával Tóth Zoltán önkormányzati képviselő, Civil Tanácsnok.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 18. 08:33, kedd | Helyi

6. helyen végzett a Dombóvári Kosársuli KE kadet csapata az országos döntőben

Az első mérkőzésükön vereséget szenvedtek, majd a második akadályt sikeresen vették, így az ötödik helyért játszottak.

2021. Május 17. 09:24, hétfő | Helyi

Első Európa Bajnokságán magyar szurkolók előtt bizonyíthat Halmai Petra

„Mindig jó érzéssel jövök haza, főleg akkor, amikor tudom, hogy hazámat fogom képviselni.”

2021. Május 15. 15:02, szombat | Helyi

A tyúkólba rejtette ismerőse vagyontárgyait egy férfi Mágocson

A tyúkólba rejtette ismerőse vagyontárgyait egy férfi Mágocson, majd azt állította, hogy ellopták azokat. Az ügy iratait a rendőrök a napokban átadták az ügyészségnek.

2021. Május 14. 16:17, péntek | Helyi

Az új mentőállomásról és a rendelőintézet felújításáról egyeztettek

Pintér Szilárd polgármester Potápi Árpád Jánossal és Dr. Kerekes Lászlóval, egyeztetett a város egészségügyi ellátását érintő fejlesztésekkel kapcsolatban.