Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Június 28. 09:08, szerda | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Megemlékezés Dombóvár 73 évvel ezelőtti bombatámadásáról

Megemlékezés Dombóvár 73 évvel ezelőtti bombatámadásáról

Idén is az önkormányzat szervezésében megvalósuló rendezvényen, június 25-én az újdombóvári templomnál gyűltek össze az áldozatokra emlékezni és a pusztítást felidézni.

73 évvel ezelőtt, 1944. június 30-án következett be városunkban az akkor még (Ó)Dombóváron és Újdombóváron a tragédia.

Idén is az önkormányzat szervezésében megvalósuló rendezvényen, június 25-én az újdombóvári templomnál gyűltek össze az áldozatokra emlékezni és a pusztítást felidézni.

Kilenc órától szentmisét tartottak a katolikus templomban, majd tíz órakor kezdődött a megemlékezés és koszorúzás. A bombázás napjának történetét Mészárosné Fodor Klára helytörténész elevenítette fel, aki beszédében kiemelte a rossz idő miatt lengyel céljukat el nem érő amerikai bombázókötelék 15 vagy talán 32 gépe – pontosan nem tudni - a város felett oldotta ki bombaterhét, 12 halottat és félszáz sebesültet hagyva maguk után. A többi bombázásokban pedig még további 60 fő halt meg – emelte ki a helytörténész.

Gulner János atya áldását követően a visszaemlékezők az áldozatok tiszteletére állított emléktáblát koszorúzták meg a templom előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!