Városlista
2022. június 26, vasárnap - János

Hírek

2011. December 30. 11:16, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Reuters

Megfékezték a tüzet, nincs sugárzásveszély

Megfékezték a tüzet, nincs sugárzásveszély

Megfékezték – bár még nem oltották el – a Jekatyerinburg orosz atomhajtóműves tengeralattjárón csütörtökön keletkezett tüzet, és továbbra sincs sugárzásveszély.

Közölte pénteken a moszkvai védelmi minisztérium egyik szóvivője.

A legénység néhány tagja a hajó fedélzetén folyamatosan méri a hőmérsékletet, valamint a szén-dioxid-koncentrációt. Nem mértek radioaktív sugárzást, a környék lakóit nem fenyegeti veszély. Hét személyt szállítottak kórházba, de állapotuk nem ad okot aggodalomra.

A tűz akkor keletkezett, amikor a tengeralattjáró nagyjavítása folyt a roszljakovói hajógyár dokkjában. A tüzet a technológiai előírások megsértése okozta. A hajóról már korábban minden fegyvert leszereltek, a reaktort leállították.

A ballisztikus rakéták indítására alkalmas Jekatyerinburgot még a szovjet időkben, 1985. december 30-án állították hadrendbe. Egy illetékes szerint a tűz nem érintette a hajó berendezéseit, gépszerkezetét, így a nagyjavítást elvégezve a következő évben ismét az északi orosz haditengerészeti flotta kötelékébe helyezhetik.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 25. 11:08, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma csaknem 543 millió, a halálos áldozatoké 6,327 millió a világon

A világon 542 897 046 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 327 812 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2022. Június 24. 18:04, péntek | Külföld

Belga miniszterelnök: nehéz tél elé nézhet Európa

Várhatóan nehéz télre kell készülnie Európának, a gazdasági problémák megoldására közös európai válaszokat kell találni

2022. Június 24. 16:24, péntek | Külföld

Leállhat a gázszállítás az Északi Áramlat-1 vezetéken

A német közüzemi hálózati felügyelet vezetője szerint előfordulhat, hogy Oroszország júliusban teljesen leállítja a Németországba irányuló földgázszállítást a két országot összekötő Északi Áramlat-1 vezetéken.

2022. Június 24. 06:00, péntek | Külföld

Belgium szabályozza az elektromos rollerek használatát

Belgium szabályozást vezet be július elsejétől az elektromos rollerek használatára a balesetek számának csökkentése, valamint a rendezetlenül leparkolt eszközök okozta bosszúság elkerülése érdekében