Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Április 10. 07:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Meghalt Polyák József karate mester

Meghalt Polyák József karate mester

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Polyák József karate mester, aki több harcművészet és a kaszkadőrség alapjait is elsőként mutatta be Magyarországon - tudatta a Magyar Karate Szakszövetség szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy Polyák József rendületlenül dolgozott a keleti harcművészetek oktatásán és népszerűsítésén, számos stílusban szerzett mesterfokozatot. Munkásságával jelentős szerepet töltött be a harci művészetek magyarországi népszerűsítésében és megalakításában.

Hozzátették: 1994-ben alapító tagja volt a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének. Speciális feladatokat ellátó rendvédelmi szerveknél volt kiképző, egyebek mellett a köztársasági őrezrednél és más kommandós egységeknél.

Személyi testőre volt többek között II. János Pál Pápának, és több hazai állami vezető mellett nemzetközi hírességek - Aristotle Onassis, Liz Taylor, Richard Burton és Habsburg Ottó - testőreként is dolgozott.

Megkapta 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, és 2014-ben az emberi erőforrások minisztere Eszterházy Miksa-díjat adományozott neki a sport népszerűsítésében nyújtott teljesítményéért.

Ezeken kívül számos hazai és nemzetközi elismerésben részesült a harci művészetek területén és a testőrködés során végzett kiemelkedő tevékenységéért - írta a szövetség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.